Shutterstock

Φτιάξτε τέλεια pancakes ακολουθώντας το μυστικό ενός top σεφ

Τα pancakes μας αρέσουν πολύ και τελευταία είναι πολύ στη μόδα.

Όλο και περισσότερα εστιατόρια έχουν brunch το Σαββατοκύριακο και το πιο λαχταριστό πιάτο που μπορείς να φας είναι τα pancakes.

Με σοκολάτα, marple syrup ή ότι άλλο επιθυμείς.

Μπορείς, βέβαια, να τα φτιάξεις και σπίτι σου και να απολαύσεις ένα μοναδικό πρωινό ή γλυκό.

Υπάρχει όμως ένα λάθος που κάνουν όσοι φτιάχνουν αυτές τις αμερικάνικες κρέπες, που τις κάνει να χάνουν σε γεύση και σε εμφάνιση.

Πώς μπορείς να αποφύγεις αυτό το λάθος; Ο Steve Smith, σεφ στο εστιατόριο Bohemia με αστέρι Μισελέν, μας αποκαλύπτει το μυστικό για τέλεια pancakes.

Shutterstock

Αν ακολουθήσεις τα tips του, θα έχει χρυσά και αφράτα pancakes απέξω και μαλακά από μέσα.

Ο κορυφαίος σεφ αποκαλύπτει ότι το μυστικό κρύβεται στο χτύπημα του μείγματος. Ακόμη, τα υλικά, πριν τα προσθέσεις στο μείγμα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης, προτείνει να προσθέτεις όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι και αλάτι) σε ξεχωριστό μπωλ από τα υγρά (γάλα και αυγά). Στη συνέχεια, προσθέτεις τα υγρά στα στέρεα υλικά και χτυπάς μέχρι να γίνουν όλα μαζί λεία και απαλά.

shutterstock

Μετά, πρέπει να αφήνεις το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά τουλάχιστον – κάτι που οι περισσότεροι δεν κάνουν.

Αυτό κάνει όλα τα διαφορετικά υλικά να ενωθούν φυσικά μεταξύ τους, δίνοντας στα pancakes μια ωραία και παχιά συνοχή.

Έτσι, θα γίνουν αφράτα και λαχταριστά.

shutterstock