Unsplash/ Chastity Cortijo
Unsplash/ Chastity Cortijo
12|11|2018 15:50
SHARE
DECO TIPS

7 οικονομικοί τρόποι για να αναβαθμίσεις το μπάνιο σου όσα κι αν είναι τα τετραγωνικά του


Το 2019 δεν είναι μακριά.

Τα trends που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τη νέα χρονιά είναι ήδη γνωστά και μας παρακινούν για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς μας.

Σε διατροφή, μόδα και διακόσμηση. Η τελευταία είναι το μέσο για να φτιάξουμε το σπίτι που ονειρευόμαστε ή να το αλλάξουμε δραστικά για να νιώσουμε την ανανέωση που χρειαζόμαστε.

Κάθε δωμάτιο δίνει διαφορετική διάσταση στο σπίτι και κάθε αντικείμενο έχει την δική του χρησιμότητα. 

Πολλές φορές, η ρουτίνα της καθημερινότητας σαμποτάρει την δημιουργικότητά μας και κάθε χώρος του σπιτιού, στα μάτια μας, φαίνεται ίδιος με τον άλλον.

Είναι καιρός να δώσουμε σε κάθε δωμάτιο την προσοχή που αξίζει. Κάνοντας μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές. Αν το μπάνιο είναι ένας «παραμελημένος» χώρος στο σπίτι σας, αντιστρέψτε την κατάσταση και κάντε τον μια μικρή «όαση». Με μικρές παρεμβάσεις.

Με αξεσουάρ που δεν κοστίζουν πολύ και πραγματικά τον μεταμορφώνουν.

Ποια έπιπλα και διακοσμητικά αξεσουάρ μπορούν να αλλάξουν τον χώρο; Ποιες μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις μπορούν να αναβαθμίσουν την όψη του; 

1) Ένα ξύλινο σκαμπό: Ένα μικρό έπιπλο που μπορεί να χαρίσει αίσθηση πολυτέλειας στο μπάνιο σας. Δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί πόσο ωραία λειτουργεί στο χώρο. 

steelcityfarmhouse/ Instagram
steelcityfarmhouse/ Instagram

2) Μια διακοσμητική σκάλα: Μια σκάλα μπορεί να χαρίσει στιλ στο δωμάτιο και παράλληλα να γίνει ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο μέσο αποθήκευσης. Μπορεί να λειτουργήσει ως ραφιέρα (για παράδειγμα μπορείτε να τοποθετήσετε πετσέτες).

dream.a.little24/ Instagram
dream.a.little24/ Instagram

3) Ένας διαφορετικός καθρέπτης: Ενα διακοσμητικό αξεσουάρ που μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο χωρίς προσπάθεια. 

blairhomedecor/ Instagram
blairhomedecor/ Instagram

4) Δίσκος: Μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτόν προϊόντα περιποίησης ή ακόμα λουλούδια. Χαρίζει αίσθηση πολυτέλειας. 

lifeat125/ Instagram
lifeat125/ Instagram
coastalcurated/ Instagram
coastalcurated/ Instagram

5) Δώστε σημασία στο χαλί: Το χαλάκι του μπάνιου οφείλει να είναι κι αυτό προσεκτικά επιλεγμένο (και σε καμία περίπτωση φθαρμένο ή βρώμικο). Δίνει στιλ. 

puresaltinteriors/ Instagram
puresaltinteriors/ Instagram

6) Οχι στην «φασαρία» των διαφορετικών χρωμάτων: Ένα μπάνιο με πετσέτες, κουρτίνα και χαλί σε διαφορετικά χρώματα είναι «θορυβώδες» και σίγουρα δεν αποπνέει αίσθηση πολυτέλειας. Πείτε ναι στην μονοχρωμία. Αν υπάρχει χρωματική αρμονία, τότε η εικόνα του μπάνιου αμέσως αναβαθμίζεται. 

Unsplash/ Pixabay
Unsplash/ Pixabay

7) Ένα design φωτιστικό: Ο φωτισμός είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που αξίζει την προσοχή σας. Επενδύστε σε ένα design φωτιστικό και στο μπάνιο (όχι μόνο στην κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι). 

sodesigns_and_interiors/ Instagram
sodesigns_and_interiors/ Instagram