Yβόννη Μπόσνιακ: Φτιάχνει ψωμάκια στην κουζίνα της και μάς δίνει την συνταγή
H Υβόννη Μπόσνιακ μένει στο σπίτι με τον Αντώνη Ρέμο και την μικρή Ελένη και τους φτιάχνει λαχταριστά ψωμάκια.
H σχεδιάστρια μόδας υπακούει στις οδηγίες των Αρχών που μας θέλουν να μένουμε σπίτι, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, και το έχει ρίξει στην μαγειρική.
Δημοσίευσε ένα βίντεο από την κουζίνα του σπιτιού της να φτιάχνει λαχταριστά ψωμάκια και τα εντυπωσιακά της μάτια κλέβουν την προσοχή. Εντελώς άβαφη, η Υβόννη Μπόσνιακ μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού της και μάς αποκαλύπτει την συνταγή.
Η Υβόννη Μπόσνιακ γράφει:
Συνταγή για τα ψωμάκια !!!
500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 κιλά αγάπη ♥️
2 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ ελαιόλαδο
300 ml χλιαρό νερό (περίπου, το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας)
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε (5-7λεπτά) με το χεράκι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά περιμένοντας να φουσκώσει!
Τοποθετούμε στο φούρνο τέρμα κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβουμε στη πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας (Σε εμένα είναι 275 βαθμού)
Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα!
Βγάζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80gr. (Εγώ το κάνω με το μάτι αλλά αν θέλεις να βγούνε ομοιόμορφα μπορείς να τα ζυγίσεις)
Και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας ή και ολόκληρο ψωμί αν θελουμε!
Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά!
Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αφού βάλουμε το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξουμε αμέσως στο ταψί που ήδη έχουμε βάλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό (μη τρομάξετε με το θόρυβο) κλείνουμε το φούρνο γρήγορα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους!