Manisha

Μια transgender γυναίκα από την Ινδία υιοθέτησε 8 παιδιά που εγκαταλείφθηκαν όπως η ίδια

Μια transgender γυναίκα εγκαταλείφθηκε από τους γονείς της όταν ήταν παιδί και αποφάσισε να υιοθετήσει 8 ορφανά, ώστε να μην περάσουν τα ίδια με εκείνη.

Η Manisha, που έχει μόνο ένα όνομα, ζει στην πόλη Pakhanjur της Ινδίας. Μια μέρα, αποφάσισε να κάνει την πιο καλή και υπέροχη πράξη: Να πάρει υπό την προστασία της 7 κορίτσια και 1 αγόρι και να τους προσφέρει ό,τι στερήθηκε η ίδια σε παιδική ηλικία, την αγάπη και την γονική προστασία.

«Καταλαβαίνω τον πόνο του να μην σε αγαπούν και να μην σε φροντίζουν. Έτσι, κάθε φορά που συναντώ ένα ορφανό, το παίρνω σπίτι μαζί μου», ανάφερε η ίδια στο Gaon Connection.

«Ήθελα να τους προσφέρω ό,τι εγώ στερήθηκα», λέει και προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Η Manisha ήξερε ότι ήταν διαφορετική από μικρή ηλικία και εξοστρακίστηκε γι’ αυτό από την οικογένειά της. Στο σχολείο, είχε δεχτεί bullying ενώ οι γονείς της την κλείδωναν στο σπίτι για να μην αμαυρώσει την τιμή τους. Μια μέρα, μάλιστα, την άφησαν χωρίς φαγητό. Ήταν μόλις 5 ετών.

Την εγκατέλειψαν σε πολύ μικρή ηλικία. Πέρασε δύσκολα αλλά ορκίστηκε στον εαυτό της ότι όταν μεγαλώσει θα φροντίζει τα παιδιά που δεν είχαν οικογένεια ώστε να μην ζήσουν όπως εκείνη.

Την Manisha πήρε και μεγάλωσε μια άλλη trans γυναίκα και αποφάσισε να μοιράσει την ίδια καλοσύνη. Χάρη σε αυτήν, παιδιά που θα ήταν στον δρόμο έχουν πλέον φαγητό, σπίτι, φάρμακα και οικογένεια.

Τα περισσότερα είναι κορίτσια των οποίων οι γονείς δεν μπορούσαν να τα φροντίσουν ενώ οι μητέρες τους προσπάθησαν να διαπράξουν βρεφοκτονία.

«Όταν νιώθω τα χέρια τους γύρω μου, οι ανησυχίες μου φεύγουν», τόνισε η ίδια στη συνέντευξή της.

Η Ινδή transgender βγάζει έναν πενιχρό μισθό τραγουδώντας και χορεύοντας σε γάμους και βαφτίσια, όπως οι περισσότεροι transgender στην χώρα της, ενώ ζει σε ένα μικρό σπίτι που στην ουσία είναι ένα μόλις δωμάτιο.

Το όνειρό της είναι να χτίσει ένα ορφανοτροφείο για να δώσει σε περισσότερα παιδιά ένα ασφαλές σπιτικό.

Οι trans στην Ινδία βιώνουν μεγάλο κοινωνικό ρατσισμό και διάκριση.