Cookies

Polvorones: Πεντανόστιμα, τραγανά μπισκότα από το Πουέρτο Ρίκο -Η πανεύκολη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

Το να ψάχνουμε νέες, πρωτότυπες συνταγές έχει γίνει η νέα, αγαπημένη μας ενασχόληση. Άλλωστε, η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι ψυχοθεραπεία.

Λατρεύουμε να δημιουργούμε ευφάνταστα πιάτα στην κουζίνα, τόσο αλμυρά όσο και γλυκά. Το να απολαμβάνεις κάτι γευστικό και σπιτικό έχει διαφορετική γεύση.

Τα μπισκότα θα είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά σνακ. Τραγανά και λαχταριστά, που θα κάνουν την κουζίνα να μοσχοβολήσει.

Βρήκαμε και δοκιμάσαμε μια διαφορετική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για γευστικά μπισκότα. Ο λόγος για τα Polvorones, μια συνταγή που συναντάμε στην Ισπανία αλλά και στην Λατινική Αμερική, όπως στο Μεξικό και στο Πουέρτο Ρίκο.

Αυτά τα cookies γίνονται με αλεύρι ολικής άλεσης, εύκολα και γρήγορα και είναι τέλεια για το γραφείο αλλά και το σπίτι.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

260 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

130 γρ. άχνη ζάχαρη

100 γρ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο ή σπορέλαιο

1 αυγό

20 γρ. βούτυρο αγελάδας (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)

1 πρέζα αλάτι

μαύρη ζάχαρη για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη μαύρη ζάχαρη.

Ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε με τις παλάμες μας μικρές μπάλες και τις ρολάρουμε μέσα στη μαύρη ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν σφαιρικά.

Ακουμπάμε τα μπισκότα πάνω σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12-15 λεπτά.

Έτοιμα!

Η συνταγή είναι από το steliosparliaros.gr