Τι συμβολίζει η εμφάνιση της βασίλισσας Καμίλα στην τελετή «trooping the colour» -Γιατί συζητήθηκε το καπέλο
Η πρώτη παρέλαση «trooping the Colour» για τα γενέθλια του Βασιλιά Καρόλου Γ' έλαβε χώρα το Σάββατο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια που ένας βασιλεύων μονάρχης συμμετέχει στην παρέλαση έφιππος. Η τελευταία φορά ήταν κατά της διάρκειας τη τελετής του 1986, όταν η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ ίππευσε πάνω στο αγαπημένο της άλογο Burmese.
Ο Κάρολος συνοδεύτηκε από τον πρίγκιπα της Ουαλίας Γουίλιαμ, την αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο πάνω σε άλογα που του χάρισε η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία.
Σύμφωνα με το BBC, το οποίο μετέδωσε ζωντανά την τελετή, το κόκκινο μεταξωτό φόρεμα της βασιλικής συζύγου Καμίλα «αποτίνει φόρο τιμής στους Grenadier Guards» -ένα από τα πιο υψηλόβαθμα συντάγματα πεζικού της βρετανικής αυτοκρατορίας.
Η βασίλισσα διορίστηκε συνταγματάρχης των Γρεναδιέρων Φρουρών τον περασμένο Δεκέμβριο, διαδεχόμενη τον ατιμασμένο πρίγκιπα Άντριου. Ο Δούκας της Υόρκης στερήθηκε τους στρατιωτικούς του τίτλους μετά την κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης που του απήγγειλε η Βιρτζίνια Τζούφρε, θύμα του καταδικασμένου παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν.
Ο παρουσιαστής του BBC, Huw Edwards σημείωσε ότι το φόρεμα της Camilla σχεδιάστηκε από τη διάσημη fashion designer Fiona Clarke και ήταν φανερό πως αντλούσε έμπνευσή από τη στολή των φρουρών των Γρεναδιέρων. Η εντυπωσιακή εμφάνιση της βασίλισσας συμπληρώθηκε με ένα καπέλο του Philip Treacy, το οποίο «έγνεφε» στο παραδοσιακό καπέλο των φρουρών, γνωστό ως «bearskin» ενώ έφερε και μία χρυσή χειροβομβίδα στη βάση του φτερού.
Αντιστοίχως, η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέλεξε μια εξ ολοκλήρου πράσινη στολή, αποτίνοντας φόρο τιμής στους Ιρλανδούς φρουρούς. Η Κέιτ ανέλαβε ως νέα συνταγματάρχης της Ιρλανδικής Φρουράς τον περασμένο Δεκέμβριο, παίρνοντας τη θέση του Γούιλιαμ ο οποίος διορίστηκε συνταγματάρχης της Ουαλικής Φρουράς.
Η τελετή Trooping the Colour είναι μια βασιλική παράδοση που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, όταν φέρεται να πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Καρόλου Β' το 1748.