Η Τατιάνα Μπλάτνικ μοιράζεται την δική της συνταγή για λαχταριστή καρμπονάρα -Πανεύκολη και υγιεινή, θα γίνει η αγαπημένη σου
Η Τατιάνα Μπλάτνικ νιώθει την Ελλάδα σαν χώρα της καθώς ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα με τον σύζυγό της, Νικόλαο Γλίξμπουργκ.
Ασχολείται με πολλά πράγματα αλλά αυτό που λατρεύει είναι η μαγειρική. Μάλιστα, έχει εκδώσει το δικό της βιβλίο με ελληνικές συνταγές, το«A Taste of Greece», το οποίο συνυπογράφει.
Μιας και είμαστε όλοι μέσα στο σπίτι και τα λαχταριστά πιάτα έχουν την τιμητική τους, η Τατιάνα μοιράστηκε μία από τις αγαπημένες της συνταγές: Καρμπονάρα με zucchini.
Πρόκειται για μια απλή και υγιεινή εκδοχή της κλασσικής καρμπονάρας, με κολοκύθι.
Μάλιστα, εκτός από τη συνταγή, η Τατιάνα μοιράστηκε και φωτογραφίες από την προετοιμασία του πιάτου αλλά και το τελικό, λαχταριστό αποτέλεσμα.
Δες τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
455 γρ. μεσαίο κολοκύθι, σε λωρίδες (3 ½ κούπες)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
70 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο (3/4 της κούπας)
30 γρ. γραβιέρα, τριμμένη (1/4 της κούπας)
2 κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. σπαγγέτι ή βίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζέστανε το λάδι, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, ανακάτεψε και μαγείρεψε, μέχρι να ροδίσει, για 2 λεπτά. Πρόσθεσε το κολοκύθι και μαγείρεψε μέχρι να πάρει χρώμα, για 10 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε και απέσυρε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδύασε το κεφαλοτύρι με τη γραβιέρα και τους κρόκους και χτύπα με ένα πιρούνι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα φέρε νερό σε βράση, ρίξε αλάτι και τα ζυμαρικά και μαγείρεψε μέχρι να γίνουν al dente, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σούρωσε τα ζυμαρικά, κρατώντας μια κουταλιά νερό για να προσθέσεις στο μείγμα με τα τυριά και τα αυγά. Πρόσθεσε τα μισά ζυμαρικά στο μείγμα και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα άλλα μισά στα κολοκυθάκια και ανακάτεψε καλά.
Ρίξε τα δύο μείγματα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά.
Ρίξε κι άλλο αλάτι, πιπέρι και τυρί αν το επιθυμείς και σέρβιρε.
Καλή απόλαυση!