Η Masterchef του Instagram -H Mυρτώ Αλικάκη δίνει συνταγή για νουντλς με αυγό, θαλασσινά και λαχανικά
Η Μυρτώ Αλικάκη έχει πάθος με την μαγειρική και έχει αποκτήσει πολλούς followers στο Instagram που την εμπιστεύονται σε ό,τι αφορά τις συνταγές της.
Η Μυρτώ Αλικάκη χρησιμοποιώντας τις περισσότερες φορές απλά υλικά, δημιουργεί πεντανόστιμα πιάτα που ενθουσιάζουν τους διαδικτυακούς της φίλους. Η ηθοποιός έχει μεράκι και όρεξη για μαγειρικούς πειραματισμούς και τα καταφέρνει περίφημα. Μια «βόλτα» στον λογαριασμό της στο Instagram, είναι η πιο τρανή απόδειξη του ταλέντου της.
Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από συνταγή. Με απλά λόγια, η ηθοποιός κάνει την εκτέλεση να φαίνεται παιχνίδι. Η ίδια φαίνεται ότι έχει βρει ένα χόμπι που την γεμίζει, της δίνει έμπνευση και την χαλαρώνει.
Αν υπάρχει ένας καλλιτέχνης που περνάει εποικοδομητικά και πολύ δημιουργικά τον χρόνο του στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού αυτή είναι σίγουρα η Μυρτώ Αλικάκη, η οποία αυτή τη φορά δίνει συνταγή για νουντλς με λαχανικά και θαλασσινά.
«Νουντλς με αυγό, θαλασσινά και λαχανικά. Θα χρειαστείτε ένα κρεμμύδι κομμένο, μία σκελίδα σκόρδο, μισό πράσο κομμένο, ένα καρότο κομμένο σε μπάρες, πιπεριά Φλωρίνης, καυτερή πράσινη πιπεριά, δύο αυγά, σως Τεριγιάκι, μια συσκευασία mix θαλασσινών και ένα πακέτο noodles. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο λάδι, και σπάτε τα δύο αυγά. Χρησιμοποιείτε μία ξύλινη σπάτουλα για να τα σπάτε σιγά-σιγά μέχρι να ψηθούν.
Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε ένα μπολ. Βάζετε ξανά λίγο λάδι στο τηγάνι, και ρίχνετε τα λαχανικά μέχρι και αυτά να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Είναι σημαντικό να τα κάνετε σε δυνατή φωτιά, για να παραμείνουν λίγο τραγανά.
Τα βάζετε και αυτά στο μπολ μαζί με το αυγό. Προσθέτετε λίγο λάδι στο τηγάνι σας και ρίχνετε τα θαλασσινά τα οποία είναι καλό να έχετε αποψύξει για να μην έχουν πολύ νερό. Τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Όταν είναι έτοιμα ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και το αυγό. Βάζετε λίγο αλάτι, και ραντίζετε με την σάλτσα Τεριγιάκι! Ρίχνετε μέσα τα νουντλς, τα οποία πρέπει να έχετε ήδη βράσει, τους ρίχνετε λίγο λαδάκι, και λίγη Τεριγιάκι και ανακατεύετε καλά!».