Συνταγή για σούπερ υγιεινά τρουφάκια χωρίς καθόλου ζάχαρη
Τα υγιεινά γλυκάπάντα έχουν μια θέση στο τραπέζι και την καρδιά μας.
Τα τρουφάκια είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά, φτιάχνονται με πολλές παραλλαγές και το σημαντικότερο, γίνονται εύκολα.
Η αλήθεια είναι πως, αυτές τις μικρές, λαχταριστές μπουκίτσες τις έχουμε συνδυάσει με σοκολάτα και νομίζουμε πως έχουν πολλές θερμίδες.
Υπάρχει, όμως, και η πιο υγιεινή εκδοχή τους όπου τα τρουφάκια γίνονται με αγνά υλικά και χωρίς καθόλου -μα καθόλου- ζάχαρη.
Μια τέτοια υγιεινή συνταγή για τρουφάκια μου έδωσε η φίλη μου, Μαρία, η οποία είναι μαμά και αποφεύγει να δίνει στα παιδιά της γλυκά με ζάχαρη. Περνάει πολύ χρόνο στην κουζίνα συνδυάζοντας υλικά και δημιουργώντας υγιεινές συνταγές.
Αν κάνεις διατροφή ή θέλεις να δώσεις ένα γλυκό στα παιδιά σου που δεν θα έχει ζάχαρη και βούτυρο δοκίμασε τη συγκεκριμένη συνταγή, η οποία βγάζει 17 τρουφάκια.
Υλικά
- 100 καρύδια
- 20γρ δημητριακά ολικής
- 30γρ γάλα αμυγδάλου
- 10 χουρμάδες
- λίγο κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τους χουρμάδες και τους βάζουμε στο multi με τα καρύδια και το γάλα.
- Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια ενωμένα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, σπάμε από επάνω τους τα δημητριακά με τα χέρια μας και ανακατεύουμε.
- Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στο κακάο.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο και σε 30 λεπτά είναι έτοιμα.