Η Μάγκυ Ταμπακάκη φτιάχνει «zuppa di cozze» -Το πεντανόστιμο πιάτο με θαλασσινά που τρώνε στη Νάπολη τη Mεγάλη Πέμπτη
H Μάγκυ Ταμπακάκη, την οποία γνωρίσαμε από το MasterChef, μοιράζεται πολύ συχνά συνταγές με τους διαδικτυακούς της φίλους μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.
Πριν από λίγες ημέρες, μάς έδειξε με ένα post ένα πεντανόστιμο πιάτο με θαλασσινό άρωμα που φτιάχνεται την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών στη Νάπολη (και πιο συγκεκριμένα την Μεγάλη Πέμπτη).
Πρόκειται για το παραδοσιακό πιάτο zuppa di cozze (με μύδια και χταπόδι) και η Μάγκυ Ταμπακάκη δημοσίευσε βίντεο από τη διαδικασία που το μαγειρεύει στην κουζίνα της.
Τα μύδια με το χταπόδι τα συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού (οι Ναπολιτάνοι αγαπούν το ψωμί) και το αποτέλεσμα είναι μυρωδάτο και πολύ νόστιμο.
«Κάθε Μεγάλη Πέμπτη στη Νάπολη η παράδοση απαιτεί τη θρυλική zuppa di cozze, ένα είδος «σούπας» (που σούπα δεν είναι) θαλασσινών (μύδια και χταπόδι) που «στρογγυλοκάθονται» πάνω σε σκόρδατες φέτες φρυγανισμένου ψωμιού και περιλούζονται με το ζουμάκι τους και ένα καυτερό λάδι ελαιολάδου. Έντονο, μυρωδάτο και ελκυστικό. Όλη η Νάπολη και ο ιταλικός νότος στο στόμα σου» σημείωσε η Μάγκυ Ταμπακάκη στο προφίλ της στο Instagram.
Πατήστε το βελάκι δεξιά και δείτε σε video τα βήματα για να φτιάξετε το πιάτο: