Φωτογραφία:Unsplash/@figen-kokol

Συνταγή για baby πατάτες στο φούρνο «smashed» -Μυρωδάτες και τραγανές σαν τηγανητές

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αναζητάμε φαγητά εύκολα και χορταστικά, τι καλύτερο λοιπόν από αυτή τη συνταγή;

Οι τηγανητές πατάτες ή οι πατάτες στο φούρνο θεωρούνται από τα εύκολα και γρήγορα πιάτα που μπορεί κανείς να φτιάξει, οι smashed πατάτες όμως αποτελούν το απόλυτο γευστικό πιάτο που μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Το μυστικό κρύβεται στο ψήσιμο στο φούρνο και μάλιστα το αποτέλεσμα θα σου θυμίσει τηγανητές πατάτες.

Τη συνταγή βρήκαμε στο healthytasteland.gr και μόλις τις δοκιμάσεις θα γίνει η νέα σου εμμονή.

Συνταγή για baby smashed πατάτες στο φούρνο

Υλικά

Για τις πατάτες:

  • 750γρ baby πατάτες
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ κάρυ
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι

Για το ντιπ:

  • 100γρ γιαούρτι
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • ½ κ.γ κάρυ
  • ½ κ.γ μέλι
  • ½-1 κ.γ χυμό λεμόνι
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και ανάβουμε το μάτι. Αφού αρχίσει να βράζει το νερό, οι πατάτες μας θα είναι έτοιμες σε 20-25 λεπτά. Με ένα πηρούνι ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει, αλλιώς βράζουμε για λίγο ακόμα.

Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Όσο είναι ζεστές τις πατάμε με μια σπάτουλα.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200-210°C για περίπου 40-50’ λεπτά μέχρι να τραγανίσουν. Για το ντιπ, απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τις πατάτες μας.