Βασιλική πουτίγκα

Royal Christmas: Το Παλάτι μοιράστηκε τη λαχταριστή συνταγή για την πουτίγκα της βασίλισσας Ελισάβετ

Αν θέλεις να κάνεις τα φετινά σου Χριστούγεννα λίγο πιο βασιλικά, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ βρήκε τον τρόπο.

Χθες ήταν η «Stir Up Sunday» στη Βρετανία, η ημέρα κατά την οποία οι Άγγλοι φτιάχνουν το μείγμα για το χριστουγεννιάτικο γλυκό τους, την πουτίγκα.

Έτσι, ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Instagram μοιράστηκε κάτι σπέσιαλ για τους followers της: Τη συνταγή για την παραδοσιακή και boozy πουτίγκα της βασίλισσας Ελισάβετ από τον ίδιο τον βασιλικό σεφ.

Η συνταγή είναι για 2 πουτίγκες του 1 κιλού. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις και να απολαύσεις πουτίγκα σαν πραγματική βασίλισσα:

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σταφίδες

250 γρ. κορινθιακές σταφίδες

185 γρ. σουλτανίνα

150 γρ. λεμόνι/πορτοκάλι γλασέ

250 γρ. λίπος

250 γρ. ψίχουλα

90 γρ. αλεύρι

12 γρ. ανάμεικτα μπαχαρικά

2 αυγά ολόκληρα

180 γρ. ζάχαρη

275 γρ. μπύρα

40 ml. ρούμι

40 ml. μπράντι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα αυγά και τα άλλα υγρά υλικά και ανακατεύουμε ξανά.

Βουτυρώνουμε τα μπολ για την πουτίγκα και βάζουμε το μείγμα σε αυτά, πιέζοντας προς τα κάτω. Αφού τα γεμίσουμε, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Καλύπτουμε τα μπολ με μουσελίνα ή αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και γεμίζουμε τα ¾ με νερό.

Αφήνουμε στον ατμό για 6 ώρες και γεμίζουμε ξανά με νερό αν χρειαστεί.

Μόλις κρυώσουν, τις τυλίγουμε καλά και τις κρατάμε σε δροσερό, σκοτεινό, ξηρό μέρος.

Την ημέρα που θέλουμε να τις απολαύσουμε, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί για 3-4 ώρες.

Βγάζουμε τις πουτίγκες από τα μπολ, τις βάζουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε.