Ο Μίμης Φωτόπουλος σε ηλικία 19 ετών, στο πρώτο του καλλιτεχνικό πορτρέτο
Μια σπάνια φωτογραφία με τον σπουδαίο κωμικό ηθοποιό του ελληνικού Κινηματογράφου, Μίμη Φωτόπουλου, δημοσιεύθηκε στο Instagram με τους διαδικτυακούς φίλους να ενθουσιάζονται.
Δεν είναι λίγες οι παλιές και σπάνιες φωτογραφίες που έχουμε δει στα social media με πρωταγωνιστή τον Μίμη Φωτόπουλο.
Αυτή τη φορά δημοσιεύθηκε ένα πορτρέτο του Μίμη Φωτόπουλου, το πρώτο καλλιτεχνικό του πορτρέτο σε ηλικία μόλις 19 ετών.
Ο Μίμης Φωτόπουλος σε ηλικία 19 ετών, στο πρώτο του καλλιτεχνικό πορτρέτο
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο προφίλ του Άρη Λουπάση στο Instagram, όπου και δημοσιεύει διάφορα σπάνια στιγμιότυπα από το παρελθόν σπουδαίων καλλιτεχνών και όχι μόνο.
Στη λεζάντα της φωτογραφίας μεταξύ άλλων έγραψε:
«Ο 19χρονος Μίμης Φωτόπουλος στην πρώτη καλλιτεχνική του φωτογράφιση το 1932 όπου παράλληλα με τις σπουδές του στην υποκριτική κάνει και το θεατρικό του ντεμπούτο στην παράσταση "Λοκαντιέρα" του Γκολντόνι με τον θίασο "Καλλιτεχνικόν Θέατρον Αθηνών" του Μιχάλη Κουνελάκη (θείος της γνωστής ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη). Ένα χρόνο νωρίτερα, με την ολοκλήρωση των μαθητικών του σπουδών, δίνει εξετάσεις στην Γεωπονική όπου αποτυγχάνει και στην συνέχεια εισάγεται στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών παράλληλα με την εισαγωγή του στην σχολή του Εθνικού. Μετά από έξι μήνες φοίτησης, αποχωρεί από το Παν/μιο και αργότερα και από το Εθνικό για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Δραματική Σχολή του Μιχάλη Κουνελάκη.»
«Ο μεγάλος Έλληνας κωμικός συνεχίζει την θεατρική του πορεία στα θρυλικά μπουλούκια της εποχής περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα όπου θα αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες ζωής και τέχνης που θα αποτελέσουν την βάση για να χτίσει την μετέπειτα σπουδαία καριέρα του. Όπως θα δηλώσει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, μέχρι και την ηλικία των 33 ετών η ζωή του δεν ήταν σπαρμένη με βάγια αλλά με αγκάθια όπου μέσα από την έντονη αντιστασιακή του δράση θα βιώσει τις σκληρές συνθήκες και τις φρικαλεότητες του πολέμου και την εξορία του στην συνέχεια στην Ελ Ντάμπα της Αιγύπτου.»