Νίκος Ψαρράς: Με τη σύζυγό του στην πρεμιέρα παράστασης που πρωταγωνιστεί
Στις 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η θεατρική πρεμιέρα της παράστασης «Αμαντέους» με πρωταγωνιστές τον Νίκο Ψαρρά, τον Γιάννη Νιάρρο και τη Μαίρη Μηνά.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά για να απολαύσει το θεατρικό αριστούργημα του Πήτερ Σάφερ σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και με την μουσική του Μότσαρτ να ερμηνεύεται ζωντανά.
Στη θεατρική πρεμιέρα ήταν η σύζυγος του Νίκου Ψαρρά, Ελενα Καρακούλη, η οποία φωτογραφήθηκε μαζί με τον ηθοποιό μετά το τέλος της παράστασης.
Το αγαπημένο ζευγάρι είναι μαζί από το 2012 και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Πάνο.
Ο Νίκος Ψαρράς έχει μιλήσει στο Bovary για τον ρόλο του Σαλιέρι στο «Αμαντέους»: «Ο Σαλιέρι που ερμηνεύω, όταν ήταν 16 χρόνων είχε κάνει μια συμφωνία με τον θεό να είναι το μέσον της φωνής του. Αλλά όταν άκουσε την μουσική του Μότσαρτ συνειδητοποίησε ότι το μέσον ήταν ο Μότσαρτ και όχι ο ίδιος. Οπότε το μεγάλο πρόβλημά του είναι ο θεός που τον πούλησε. Και του το λέει ξεκάθαρα: Με πούλησες και ο Μότσαρτ θα είναι το πεδίο της μάχης ανάμεσά τους –θα τον καταστρέψω. Αλλά ο Μότσαρτ ήταν genius, τόσο μπροστά απ' την εποχή του. Κι είναι τόσο κρίμα που πέθανε τόσο νέος –θάφτηκε σε έναν ομαδικό τάφο μαζί με άλλους 12.
Μιλάει για την μετριότητα το έργο, αυτό είναι κυρίως το θέμα του. Πόσο τραγικό, να είσαι μέτριος και να το ξέρεις. Κι έτσι τελειώνει το έργο, με τον Σαλιέρι να λέει "μετριότητες παντοτινές του σήμερα και του αύριο μας δίνω άφεση αμαρτιών"».
Δείτε τις φωτογραφίες:
Ο Νίκος Ψαρράς πρόσφατα έδωσε συνέντευξή στο Bovary.gr και μίλησε για την σύζυγό του, Ελενα Καρακούλη και τον γιο τους, Πάνο.
«Την Έλενα τη γνώρισα σε μια παράσταση που δεν έγινε ποτέ στο Εθνικό. Με το που την κοίταξα το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αν θα μπορούσε αυτή η γυναίκα να γίνει η μητέρα του παιδιού μου. Τα πράγματα έγιναν εύκολα μεταξύ μας, σαν από πάντα. Μας πήρε βέβαια πολύ καιρό να βρεθούμε –σαράντα χρόνια! Είμαστε μαζί περίπου δέκα.
Είναι σημαντικό που με την Έλενα είμαστε στον ίδιο χώρο -καταλαβαίνει τη δουλειά μου. Η καλοκαιρινή περιοδεία είναι κάτι που της αρέσει –έρχονται μαζί με τον γιο μου και το απολαμβάνουν.
Του γιου μου δεν του αρέσει το θέατρο –τελευταία δεν του αρέσει να με βλέπει με άλλες γυναίκες. Τώρα με τη σειρά με ρώτησε για τον "γιο" μου, ("έχεις τόσο μεγάλο γιό") αλλά και για το ποια θα φιλήσω ("αμάν βρε μπαμπά..."). Του φαίνεται περίεργο όλο αυτό. Εμείς προσπαθούμε να του δημιουργούμε μια αίσθηση ασφάλειας. Ψάχνει να βρει κι εκείνος τον χώρο του, πώς θα είναι μέσα στον κόσμο. Του εξηγώ πως δεν είναι μόνο φίλοι γύρω μας. Είναι εφτάμιση στα οκτώ.
Πατέρας; Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν έχω τον χρόνο που θέλω μαζί του. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν μ' εμάς απόντες. Μας έχουν ανάγκη και μας το λένε με τον τρόπο τους. Από εκεί και πέρα η δυσκολία είναι να καταλάβει πως είναι ο κόσμος –εκπλήσσεται με την βία.
Ο κόσμος μας αλλάζει και αλλάζει βίαια. Δεν θα' μαστε ξανά εκεί που ήμασταν και η κάθε μέρα μάς προετοιμάζει γι' αυτό. Αυτή η εποχή δεν θα είναι ευχάριστη. Όταν ξεβολεύεσαι δεν σου είναι ευχάριστο και αντιδράς. Ο κόσμος αλλάζει: ΄Η θα τον ακολουθήσεις ή θα μείνεις απ' έξω».