Μωσαϊκό με σοκοφρέτες με 5 μόνο υλικά: Δροσερό και λαχταριστό επιδόρπιο
Τι κι αν είναι καλοκαίρι; Το γλυκό είναι γλυκό!
Λατρεύουμε τη σοκολάτα όσο τίποτα και θέλουμε πού και πού ένα τέτοιο δροσερό γλυκάκι που θα μας τονώσει, ειδικά μετά από μια δύσκολη ημέρα.
Αν αυτό, μάλιστα, συνδυάζεται με τραγανή γκοφρέτα, η γεύση απογειώνεται.
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη που συνδυάζει τη σοκολάτα με τη γκοφρέτα και δημιουργεί ένα απίθανο μωσαϊκό, δροσερό και λαχταριστό.
Στην ουσία πρόκειται για τούρτα με σοκοφρέτες, παγωμένη και τραγανή. Είναι το τέλειο γλυκό όταν έχει πολλή ζέστη και μπορείς να το απολαύσεις μόνη ή με παρέα.
Μάλιστα, το απίθανο γλυκό έχει μόνο 5 υλικά και γίνεται πανεύκολα. Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κλασική κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 5 σοκοφρέτες
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπεν μαρί, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό γκανάζ.
- Στη συνέχεια, κόβουμε τις σοκοφρέτες σε μικρά κομμάτια του ενός εκατοστού και αφού κατεβάσουμε το μπολ από το μπεν μαρί, τις προσθέτουμε μέσα στο γκανάζ.
- Ανακατεύουμε καλά με την μαρίζ, ώστε οι σοκοφρέτες να καλυφθούν καλά με το γκανάζ.
- Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα τσέρκι 20 εκατοστών, που έχουμε ακουμπήσει σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή στην συντήρηση για τουλάχιστον 4.
Κόβουμε και απολαμβάνουμε!
Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr