μαρμελάδα μανταρίνι

Μαρμελάδα μανταρίνι με 3 υλικά -Ζουμερή γεύση και υπέροχο άρωμα

Το μανταρίνι είναι το απόλυτο φρούτο της εποχής, που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε τον χειμώνα. Είναι ζουμερό, λαχταριστό, με απίθανη, γλυκιά γεύση.

Αν αγαπάς το μανταρίνι, τότε μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη μαρμελάδα με πλούσια γεύση και απίθανο άρωμα.

Μιας και λατρεύουμε τις μαρμελάδες φρούτων, ψάξαμε και βρήκαμε μια τέλεια συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι.

Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, με 3 μόλις απλά υλικά. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 κιλό μανταρίνια
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 40 λεπτά. Στραγγίζουμε τα μανταρίνια, πετάμε το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Κόβουμε τα μανταρίνια στην μέση, καθαρίζουμε τα κουκούτσια πάνω από ένα μπολ ώστε να μην χάσουμε τα ζουμιά τους. Μισά μανταρίνια τα βάζουμε με την φλούδα και μισά με την σάρκα. Τα βάζουμε μέσα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη (αν τα υγρά τους δεν είναι πολλά προσθέτουμε πολύ λίγο νερό).
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Μόλις δέσει προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι. Για να δούμε αν η μαρμελάδα έχει δέσει, βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγη ποσότητα και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει γυρίζουμε ελαφρά το πιατάκι και αν δεν τρέχει η μαρμελάδα είναι έτοιμη.

Έτοιμη! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το petrosmaounatzis.com