Λουκουμάδες στον φούρνο

Αφράτοι λουκουμάδες παραλίας: Το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ που λιώνει στο στόμα

Το σνακ που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την παραλία είναι αδιαμφισβήτητα ο λουκουμάς ή αλλιώς το γνωστό μας ντόνατς.

Στα νησιά ή ακόμη και στις παραλίες της πόλης, συναντάμε πάντα τον γνωστό λουκουματζή που μας σώζει από τις στιγμές λιγούρας.

Γιατί όμως να μην φτιάξουμε τις δικούς μας λουκουμάδες παραλίας που μπορούμε να πάρουμε παντού μαζί, στο γραφείο αλλά και στην θάλασσα;

Είναι ένα αφράτο, λαχταριστό σνακ που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Γίνεται πανεύκολα και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό.

Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα το λατρέψουν. Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή με λίγα και απλά υλικά που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να τα φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 7 γρ. ξερή μαγιά στιγμής
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεσαίο αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 2′ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 10′ ακόμα.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Μόλις διπλασιαστεί, τη ζυμώνουμε για 1′ με τα χέρια μας, αλευρώνουμε τον πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ.
  • Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο ποτήρι ή ένα μικρό μπολ για να κόψουμε τη ζύμη και ένα σφηνοπότηρο για να κάνουμε την τρύπα.
  • Βάζουμε τους λουκουμάδες σε αντικολλητικά χαρτάκια που έχουμε κόψει οι ίδιοι.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 15′-20′.
  • Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις βγουν από το τηγάνι, τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τους βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Έτοιμοι! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com