Ο πραγματικός λόγος που ο βασιλιάς Κάρολος φοράει πάντα ένα δαχτυλίδι στο μικρό του δάχτυλο
Όταν ο βασιλιάς Κάρολος άπλωσε το χέρι του για να πιάσει το γάντι της στέψης από τον λόρδο Σινγκ του Γουίμπλεντον στις 6 Μαΐου, το χρυσό του δαχτυλίδι του έλαμψε σαγηνευτικά μπροστά στις κάμερες.
Λίγο αργότερα, στο γαντοφορεμένο χέρι του θα έμπαινε το Βασιλικό Σκήπτρο, συμβολίζοντας την κατοχή της εξουσίας στο νέο του ρόλο ως ηγεμόνας. Αλλά το αριστερό του χέρι παρέμεινε γυμνό, με το δαχτυλίδι να λάμπει. Αντικατοπτρίζοντας μια πιο ήρεμη δύναμη, είναι το μόνο κόσμημα που φοράει σταθερά από τη δεκαετία του 1970.
Μάλιστα, υπήρχαν κάποιες εικασίες για το αν ο βασιλιάς θα συνέχιζε να φοράει το δαχτυλίδι, καθώς φέρει τα διακριτικά αρχικά του πρώην τίτλου του πρίγκιπα της Ουαλίας - ο οποίος είναι πλέον ο τίτλος του μεγαλύτερου γιου του, του πρίγκιπα Ουίλιαμ.
Τι είναι αυτό το δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο του βασιλιά Κάρολου
Το δαχτυλίδι του Καρόλου φέρει το επίσημο σύμβολο του πρίγκιπα της Ουαλίας και πιστεύεται ότι του το κληροδότησε ο θείος του πρίγκιπας Εδουάρδος, δούκας του Ουίνδσορ - ο οποίος ήταν ο ίδιος πρίγκιπας της Ουαλίας πριν ανέβει στο θρόνο (και αργότερα παραιτήθηκε).
Είναι το μοναδικό δαχτυλίδι που φοράει πάντα ο βασιλιάς Κάρολος - είναι μάλιστα γνωστό ότι τοποθετεί τη βέρα του κάτω από αυτό, αντί στο παραδοσιακό δάχτυλο (παράμεσος). Αυτό έκανε και με τη γαμήλια βέρα του από την πριγκίπισσα Νταϊάνα μέχρι το 2005, αφαιρώντας την αφού ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με τη βασίλισσα Καμίλα.
Ο βασιλιάς Κάρολος τώρα φοράει περήφανα τη βέρα του από την Καμίλα στην ίδια ακριβώς θέση - αν και μερικές φορές, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης του, φοράει μόνο το δαχτυλίδι με τη σφραγίδα.
Η ιστορικός κοσμημάτων Helen Dimmick μιλώντας στο βρετανικό HELLO για την ιστορία πίσω από το ιδιαίτερο δαχτυλίδι, είπε: «Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο βασιλιάς Κάρολος Γ' έχει φωτογραφηθεί φορώντας ένα δαχτυλίδι στο μικρότερο δάχτυλο του αριστερού του χεριού», λέει. «Για τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας αυτό ήταν ένα πολύ προσωπικό και συμβολικό κόσμημα - η πολύτιμη οβάλ στεφάνη από κίτρινο χρυσό είναι χαραγμένη με το εραλδικό σήμα του, που αποτελείται από τρία φτερά στρουθοκαμήλου που αναδύονται από ένα χρυσό στέμμα, ενώ η κορδέλα από κάτω φέρει το σύνθημα "Ich Dien}, δηλαδή "Υπηρετώ"».
«Καταλαβαίνουμε ότι αυτό ακριβώς το δαχτυλίδι ήταν δώρο για τον βασιλιά Κάρολο από τον θείο του, τον πρίγκιπα Εδουάρδο Δούκα του Ουίνδσορ, τον προηγούμενο πρίγκιπα της Ουαλίας», προσθέτει.
«Από την εποχή των Φαραώ, ιστορικά το δαχτυλίδι έπαιζε σημαντικό ρόλο στην πιστοποίηση της γνησιότητας των εγγράφων, καθώς το σκαλισμένο ατομικό οικόσημο άφηνε ένα μόνιμο σημάδι σε οποιοδήποτε μαλακό κερί ή πηλό. Μερικές φορές γνωστό ως "δαχτυλίδι των κυρίων", τις τελευταίες δεκαετίες οι γυναίκες είναι εξίσου πιθανό να υιοθετήσουν το στιλ. Εξακολουθούν ωστόσο να θεωρούνται σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης, που ενσαρκώνεται από την εθιμοτυπία να χαρίζουν σε ένα παιδί στα 21α γενέθλιά του ένα δαχτυλίδι με το οικόσημο της οικογένειας, όταν "ενηλικιωθεί" και έχει την εξουσία να χρησιμοποιεί το οικόσημο».
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε τη δική της εκδοχή το 1988. Ενώ η οικογένεια της Κέιτ Μίντλετον, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, έχει εντοπιστεί να φοράει επίσης ένα δαχτυλίδι στο μικρό της δαχτυλάκι.
Αν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι πλέον πρίγκιπας της Ουαλίας, δεν είναι γνωστό αν ο βασιλιάς Κάρολος σκοπεύει να κληροδοτήσει το δαχτυλίδι όπως έκανε ο θείος του. Προς το παρόν φαίνεται απίθανο, πρώτον επειδή στον πρίγκιπα Ουίλιαμ δεν αρέσει να φοράει κοσμήματα -δεν φοράει ούτε τη βέρα του- και δεύτερον επειδή το σινιέ έχει μεγάλη σημασία για τον μονάρχη.