Κρητική γιαουρτόπιτα: Λαχταριστό και πανάλαφρο κέικ, σαν σύννεφο, γίνεται πανεύκολα
Τι κι αν είναι καλοκαίρι; Εμείς λατρεύουμε τα γλυκά σνακ και θέλουμε να τα απολαμβάνουμε ακόμη και τους θερινούς μήνες.
Θέλουμε, όμως, κάτι ελαφρύ που να μην μας βαραίνει αλλά αντίθετα να μας δίνει την απολαυστική γεύση που χρειαζόμαστε.
Ψάχνοντας για την ιδανική γλυκιά επιλογή, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κρητική γιαουρτόπιτα.
Πρόκειται, στην ουσία, για ένα κέικ, τόσο μαλακό και αφράτο, σαν σύννεφο. Είναι πεντανόστιμο, με πανάλαφρη γεύση και άρωμα που θα σε ξετρελάνει.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα και απλά υλικά. Δεν θα σου πάρει πολλή ώρα για να τη φτιάξεις, ενώ το αποτέλεσμα είναι όνειρο.
Θα φάει όλη η οικογένεια ενώ θα το λατρέψουν τα παιδιά.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 4 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.γ. baking powder
- 140 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα στα 4
- Για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- παγωτό βανίλια ή καϊμάκι
- γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους χτυπώντας ενδιάμεσα.
- Αρωματίζουμε με το εκχύλισμα βανίλιας και ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας με το μίξερ.
- Ενώνουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε εναλλάξ με τη μαρέγκα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα στα τέσσερα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα (24 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στη μεσαία σχάρα.
- Μετά τα 45 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, αν είναι έτοιμο (αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό), χρειάζεται ψήσιμο περίπου 1 ώρα.
- Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, αφαιρούμε τη φόρμα και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό και με λίγο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα, αν το επιθυμούμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το paxxi.gr