Κρακελέ μπισκότα

Πεντανόστιμα κρακελέ μπισκότα σοκολάτας -Η απόλυτη λιχουδιά που γίνεται πανεύκολα

Υπάρχει κάποιος που να μην λατρεύει τα μπισκότα; Μάλλον όχι. Τραγανά ή μαλακά, αλλά πάντα πεντανόστιμα που πάνε τέλεια με τον καφέ μας το πρωί αλλά και το απόγευμα.

Είναι μια λιχουδιά στην οποία δεν μπορούμε να αντισταθούμε και τρώμε μανιωδώς.

Τα σπιτικά μπισκοτάκια είναι πάντα καλύτερα και τώρα ειδικά με τις γιορτές να πλησιάζουν τι καλύτερο από το να φτιάξεις μερικά δικά σου που θα κάνουν όλο το σπίτι να μοσχοβολήσει.

Τα κρακελέ μπισκότα είναι πολύ δημοφιλή και τελευταία τα βλέπουμε παντού. Λέγονται έτσι γιατί μοιάζουν να έχουν ραγίσματα (cracks) στην επιφάνειά τους.

Είναι λαχταριστά και φτιάχνονται πανεύκολα.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

170 γρ. ζάχαρη

160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

70 γρ. κακάο

2 αυγά

50 ml ηλιέλαιο

1/2 κ.γ. κανέλα

Λίγο αλάτι

1 κ.γ. baking powder

2 καψουλάκια βανίλια

1 κούπα ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα και τη βανίλια και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το baking powder.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε και το ηλιέλαιο.

Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά. Βάζουμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε στη ζάχαρη άχνη.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 12 περίπου λεπτά.

Απολαμβάνουμε!