Κουλουράκια πορτοκαλιού

Κουλουράκια πορτοκαλιού -Τραγανά και μυρωδάτα, γίνονται πανεύκολα

Αν υπάρχει ένα πράγμα που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε την περίοδο πριν το Πάσχα, είναι τα μυρωδάτα κουλουράκια.

Οι κουζίνες μας μοσχοβολάνε από τέτοια γλυκά εδέσματα, κατά την περίοδο της Σαρακοστής.

Τα τραγανά κουλουράκια κάθε σχήματος έχουν την τιμητική τους καθώς μεγαλώσαμε πλάθοντάς τα με τη μαμά και τη γιαγιά μας.

Από τα αγαπημένα μας είναι τα κουλουράκια πορτοκαλιού καθώς είναι ελαφριά, με υπέροχο άρωμα και διακριτική γεύση.

Είναι πολύ εύκολα και γίνονται γρήγορα ενώ τα υλικά που χρειάζονται είναι πολύ απλά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Η συνταγή της Ντίνας Νικολάου για κουλουράκια με το ζεστό πορτοκαλένιο άρωμα είναι υπέροχη και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

230 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
90 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
2 κρόκοι αυγών
425 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, κοσκινισμένο
μια πρέζα αλάτι
σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.

Προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ ή τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να φτιάξουμε μια μέτρια προς σφικτή ζύμη.

Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Κόβουμε κομμάτια ζύμης με μέγεθος όσο ένα μεγάλο καρύδι και το πλάθουμε σε στρογγυλά κουλουράκια.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε δύο λαμαρίνες, στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dinanikolaou.gr