Ο Κώστας Χατζηχρήστος αγκαλιά με την μεγάλη του κόρη, Τέτα -Η τρυφερή φωτό από το 1957
Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν ένας από τους σημαντικότερους και πιο αγαπημένους Έλληνες κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου.
Μια σπάνια φωτογραφία του αγκαλιά με την μεγάλη του κόρη, Τέτα, δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της Ελενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram. Πατέρας και κόρη απαθανατίστηκαν σε μια προσωπική, τρυφερή στιγμή.
Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: «Πατέρας και κόρη: Ο Κώστας Χατζηχρήστος με την μεγάλη του κόρη Τέτα από τον γάμο του με τη Μαίρη Νικολαΐδου, το 1957. Ο γάμος του ηθοποιού με την αδελφή της τραγουδίστριας Κούλας Νικολαϊδου δεν κράτησε πολύ, καθώς στη ζωή του Κώστα Χατζηχρήστου μπήκε η Καίτη Ντιριντάουα με την οποία απέκτησε μια ακόμη κόρη την Μαριαλένα. Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε μεγάλη αδυναμία και στις δυο κόρες του.
Η ζωή της Τέτας θύμιζε λίγο μυθιστόρημα. Πολύ μικρή ερωτεύθηκε τον Πέτρο Φυσσούν, τον οποίο και παντρεύτηκε παρά την σημαντική διαφορά ηλικίας και τις αρχικές αντιδράσεις του πατέρα της. Οι δυο τους απέκτησαν μια κόρη, την Άνια, που μεγαλώνοντας θέλησε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της στην υποκριτική τέχνη. Ενώ όμως είχε ξεκινήσει μια ανοδική πορεία, ξάφνιασε άπαντες και πρώτα από όλα τους γονείς της όταν αποφάσισε να κλειστεί σε μοναστήρι. Η απομάκρυνση της κόρης τους από τα εγκόσμια κλόνισε τη ζωή τόσο του Πέτρου Φυσσούν όσο και της Τέτας Χατζηχρήστου καθώς ακολουθήθηκε από οικονομικά προβλήματα. Η Τέτα Χατζηχρήστου «έφυγε» από τη ζωή το 2015 έπειτα από σύντομη μάχη με βαριά ασθένεια και ο αγαπημένος της σύζυγος την ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα».
Ο Κώστας Χατζηχρήστος αγκαλιά με την μεγάλη του κόρη, Τέτα -Η τρυφερή φωτό από το 1957
O Κώστας Χατζηχρήστος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε αρχικά στη Στρατιωτική Σχολή της Σύρου και τελείωσε τις σπουδές του στην Καβάλα. Στην καρδιά της κατοχής, το 1943, κι ενώ αναζητείται από του Γερμανούς, ενσωματώνεται στον περιοδεύοντα θίασο του Λούκη Μυλωνά και αρχίζει απροσδόκητα μία λαμπρή καριέρα. Από το 1945 έως το 1948 δούλεψε με το θίασο οπερέτας του Παρασκευά Οικονόμου, ενώ το 1949 συμμετείχε στο μουσικό θίασο της Κούλας Νικολαϊδου στο θέατρο «Βερντέν» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σε αυτό το θέατρο θα κάνει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο ρόλο του βλάχου Θύμιου, έναν ρόλο τον οποίο θα επαναλάβει πολλές φορές στο μέλλον με επιτυχία στο θέατρο και στον κινηματογράφο.
Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1952 στην ταινία «Ο πύργος των ιπποτών», ενώ με την Φίνος Φιλμ ξεκίνησε να συνεργάζεται το 1955 με την ταινία «Γκόλφω» και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους δημοφιλέστερους κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Κατά την περίοδο της μεγάλης ακμής του, επέκτεινε τη δραστηριότητά του και στο χώρο της σκηνοθεσίας, αναλαμβάνοντας πολλές φορές και την παραγωγή, ενώ πάντα κρατούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 1961 έφτιαξε το θέατρο «Χατζηχρήστος» (νυν θέατρο Ορφέας) στην οδό Πανεπιστημίου, όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς. Περιόδευσε όλη την Ελλάδα, και σε χώρες που υπήρχε απόδημος ελληνισμός. Παντού γνώριζε την αποθέωση. Είχε γίνει ο αγαπημένος «Θύμιος» όλων των Ελλήνων. Πήρε μέρος σε περισσότερες από 70 ταινίες, 6 εκ των οποίων ήταν της Φίνος Φιλμ. Στο ενεργητικό του έχει πολλές επιτυχίες. Ξεχωρίζουν ο «Μπακαλόγατος», στον ρόλου του περίφημου Ζήκου, «Ο Ηλίας του 16ου»,όπου ερμηνεύει τον ρόλο του ψεύτικου αστυφύλακα, καθώς και στην ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», που δίνει ρεσιτάλ γέλιου, πλάι στον Ντίνο Ηλιόπουλο.
Η θεατρική του πορεία συνεχίστηκε απρόσκοπτη ως το 1983 και την περίοδο 1994-95, μετά από μακρά περίοδο απουσίας, επέστρεψε στο σανίδι, στο δικό του θέατρο. Δυστυχώς, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, καθώς και ο θάνατος της τρίτης του γυναίκας - η ηθοποιός Καίτη Ντιριντάουα - άρχισαν να τον καταρρακώνουν με αποτέλεσμα να «φύγει» από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2001 χτυπημένος από την επάρατη νόσο.
Με πληροφορίες από την Φίνος Φιλμ