Συνταγή για πεντανόστιμα χοιρινά φιλετάκια

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας στο τηγάνι (εύκολα)

Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας.

Τα χοιρινά φιλετάκια γίνονται στο τηγάνι και είναι με υπέροχη σάλτσα μουστάρδας που τα απογειώνει.

Πρόκειται για έναν πεντανόστιμο φαγητό που μπορείς να τον συνοδεύσεις με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Μια άλλη πρόταση είναι τα χοιρινά φιλετάκια να τα συνοδεύσεις με ντομάτα και κρεμμύδι στη σχάρα ή με ψητή πατάτα στο αλουμινόχαρτο όπου θα βάλεις φρέσκο βούτυρο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η συνταγή του σεφ Πέτρου Συρίγου είναι σχετικά εύκολη και το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

Μια ιδανική επιλογή για να απολαύσεις μοναδικές γεύσεις μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σου. Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 1 κιλό φιλετάκια κομμένα όσο το δυνατόν πιο ψιλά
  • 300 ml ηλιέλαιο
  • 1 σκ. σκόρδο μεγάλη
  • 1 κ.τ.σ πάπρικα καπνιστή
  • 2 κ.τ.σ χυμό λεμονιού
  • 70 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 5 ΚΣ μουστάρδα
  • 1 κγ Κουρκουμά
  • 1 ΚΣ μέλι
  • 1 ΚΣ χυμό λεμονιού
  • 3 ΚΣ μαγιονέζα
Shutterstock

Η συνταγή

Κάνουμε τη μαρινάδα βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και με το σύρμα τα
ανακατεύουμε καλά. Αραδιάζουμε τα μπριζολάκια στο πάγκο εργασίας και τα Αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές.

Στη συνέχεα τα βάζουμε μέσα στη μαριναδα. Πρέπει να μείνουν στο ψυγείο για τουλάχιστο 6 ώρες πριν τα ψήσουμε. Όταν είναι να τα ψήσουμε πρέπει να τα βγάλουμε από το ψυγείο και να μείνουν έξω μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Με χαρτί κουζίνας τα σκουπίζουμε καλά ώστε να φύγει όλο το λαδί από την επιφάνεια τους. Τοποθετούμε ένα σχαροτηγανο στη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να ανέβει αρκετά η
θερμοκρασία του.

Τα ψήνουμε από την μια πλευρά για 2 λεπτά και αλλά 2 από την άλλη. Δεν τα ταλαιπωρούμε γυρίζοντας τα συνεχώς. Όταν ψηθούν τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ρίγανη, βάζουμε και λίγο λεμόνι αν θέλουμε.

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μπολανακατεύουμε όλα τα υλικά αφήνοντας τη μαγιονέζα στο τέλος

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του Πέτρου Συρίγου