H 24χρονη Μαίρη Χρονοπούλου στην πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή, δίπλα στην Κυβέλη
Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες ηθοποιούς.
Εντυπωσιακή γυναίκα και ταλαντούχα ηθοποιός, έγινε σταρ στην καλή εποχή του κινηματογράφου τη δεκαετία του ’60.
Η θηλυκότητά της, η φινέτσα της, τα πλούσια υποκριτικά της προσόντα και το ταμπεραμέντο της σφραγίζουν κάθε ρόλο που υποδύθηκε στο θέατρο και τον κινηματογράφο.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Σακελλάριου-Γιανακόπουλου «Η Κυρία περί της οποίας πρόκειται» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».
Μια φωτογραφία της Μαίρης Χρονοπούλου από την παράσταση «Η Κυρία περί της οποίας πρόκειται» σε ηλικία 24 ετών είδαμε στον λογαριασμό του δημοσιογράφου και συλλέκτη Αρη Λουπάση στο Instagram.
H Μαίρη Χρονοπούλου 24 ετών στην πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή δίπλα στην Κυβέλη
Στη λεζάντα του ασπρόμαυρου κλικ διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Η 24χρονη και πανέμορφη Μαίρη Χρονοπούλου με μια υπέροχη δημιουργία του Ντίμη Κρίτσα βγαλμένη κυριολεκτικά από πλάνο ταινιών του Χόλιγουντ, την περίοδο όπου πραγματοποιεί την πρώτη ουσιαστικά εμφάνιση της στην σκηνή δίπλα στην μεγάλη κυρία του θεάτρου Κυβέλη (δεξιά) με το έργο των Σακελλάριου -Γιαννακόπουλου "Η κυρία περί της οποίας πρόκειται" που ανεβαίνει στο Ακροπόλ την σαιζόν 1957-58. Με σπουδές χορού από την νεαρή ηλικία στο Λύκειο Ελληνίδων και όνειρο να διαπρέψει ως μπαλαρίνα, εμφανίζεται ως μέλος του χορού σε αρχαία τραγωδία το 1955 όταν επιλέγεται με οντισιόν από τον σημαντικό θεατράνθρωπο Δημήτρη Ροντήρη».
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε σαν κομπάρσος στο «Χαρούμενο Ξεκίνημα» του Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ το 1954, όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια. Το 1958 πήρε ένα μικρό ρόλο στο «Τελευταίο Ψέμμα» του Κακογιάννη, πάλι στη Φίνος Φιλμ. Από το 1963 και μετά πρωταγωνιστεί σε πλειάδα δραματικών ταινιών της Φίνος Φιλμ, και όχι μόνο, σε ρόλους ντάμας και μοιραίας γυναίκας, δίπλα σε όλους τους άντρες πρωταγωνιστές της εποχής, όπως Κούρκουλος, Παπαμιχαήλ, Φούντας, Αλεξανδράκης, Γεωργίτσης.
Πληροφορίες πήραμε από το σάιτ της Φίνος Φιλμ.