Αννα Μαρία και Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μπήκε στην κουζίνα κι έφτιαξε τάρτα μήλου με την αδελφή της, Εβίτα

Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους προσκάλεσε την αδελφή της, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για να φτιάξουν μαζί μια τάρτα με ξινόμηλα και ελαιόλαδο.

Οι δύο αδελφές μπήκαν στην κουζίνα και μαγείρεψαν μαζί τάρτα μήλου: ένα γλυκό που το αγαπούν πολλοί. Τα μήλα, όπως και τα αχλάδια, είναι από τα συστατικά της κουζίνας που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τόσο γλυκών συνταγών όσο και για σαλάτες. Σε αυτή την συνταγή τα μήλα είναι ξινά και χρειάζεσαι τρία μεγάλα πράσινα μήλα για να την εκτελέσεις, τα οποία θα καθαρίσεις και θα τα κόψεις σε λεπτές φέτες.

Η αδελφή της ηθοποιού Αννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους ασχολείται με την ζαχαροπλαστική και διατηρεί το δικό της ζαχαροπλαστείο «Evita loves cakes» στο Χαλάνδρι. Η Eβίτα Παπαχαραλάμπους μοιράστηκε την συνταγή για τάρτα μήλου στο προφίλ της στο Instagram και στο κανάλι της στο YouTube.

Η αγαπημένη μας μηλόπιτα φτιάχνεται και με πράσινα μήλα και είναι εξίσου απολαυστική!

Υλικά για τη ζύμη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 γρ. βρώμη
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 10γρ. ξύδι λευκό
- 80 γρ. ταχίνι
- 130 γρ. ηλιέλαιο
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. σόδα

Για τη γέμιση
- 40γρ χυμό λεμονιού
- 600γρ ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (3 μεγάλα μήλα).
- 1 κ.γ. κανέλα
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 40γρ κράνμπερις
- 80γρ καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό εώς ότου ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε με τα χέρια σ΄ένα μεγάλο μπολ.

Για τη γέμιση: Ρίχνουμε τα μήλα με την κανέλα σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι τα μήλα να βγάλουν όλα τους τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη , τα καρύδια και τα κράνμπερις και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους 0,5 εκ και κόβουμε με δίσκους κατά 1,5 εκ μεγαλύτερους από το χείλος της ταρτιέρας. Τοποθετούμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και ρίχνουμε μέσα τα μήλα. Κόβουμε άλλον ένα δίσκο ίδιου μεγέθους με το χείλος της ταρτιέρας, σκεπάζουμε την τάρτα και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας να ενωθεί η πάνω ζύμη με τη ζύμη της βάσης. Ψήνουμε στους 160 οC για 40'.

Παρακολουθήστε τη συνταγή βήμα- βήμα στο παρακάτω βίντεο: