Dutch baby, το αλλιώτικο pancake -Aλμυρό με τυρί ή γλυκό με φράουλες
Πιθανότατα να το έχεις δει σε φωτογραφίες στο Instagram και να το έχεις δοκιμάσει.
Το Dutch Baby θα μπορούσε να είναι ο καρπός του έρωτα ενός pancake και μιας κρέπας. Είναι ό,τι πιο γρήγορο, νόστιμο και θεαματικό μπορείς να φτιάξεις για πρωινό, για brunch, ή ακόμα και σαν επιδόρπιο. Περιέχει λίγα και καθημερινά υλικά, αλλά αποκτά εμφάνιση μοναδική καθώς ψήνεται στο φούρνο σε πυρίμαχο τηγάνι και παίρνει μεγάλο ύψος.
Αυτό το pancake θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή και βγαίνει σε δύο εκδοχές: αλμυρό με τυρί ή γλυκό με καραμελωμένα μήλα ή φράουλες με σαντιγί.To Dutch baby είναι νόστιμο, γρήγορο, εύκολο στην παρασκευή του και προσαρμόζεται πολύ εύκολα στα γούστα του καθενός. Η ιδιαιτερότητά του; Φουσκώνει, φουσκώνει και ξανά φουσκώνει! Αρχικά μοιάζει σαν μια τεράστια κρέπα με απλά υλικά. Θα χρειαστείτε 3 αυγά, 250 γρ. γάλα, 250 γρ. αλεύρι, 3 κ.σούπας βούτυρο και λίγο ζάχαρη άχνη.
H ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής είναι στο ψήσιμο. Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, θα πρέπει να προθερμάνετε καλά το φούρνο στους 220°C και να βάλετε για λίγο το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσετε για να κάψει αρκετά. Μόλις ρίξετε τη πρώτη κουταλιά του μείγματος, θα δείτε κάτι μαγικό: Το υγρό της ζύμης υπό την επίδραση της θερμότητας θα εξατμιστεί για να δώσει όγκο στις άκρες της ζύμης.
To Dutch Baby πρωτοεμφανίστηκε στη Γερμανία. Το 1900, όμως, ένας ιδιοκτήτης καφέ στις Ηνωμένες Πολιτείες, του οποίου η κόρη του δεν μπορούσε να προφέρει καλά τη λέξη “Deutsch” το άλλαξε σε Dutch Baby.
Ετοιμάζεται σε 25 λεπτά μετρημένα και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με την εμφάνισή του. Το καλοκαίρι μπορείτε να του βάλετε πάνω κόκκινα φρούτα όπως φραγκοστάφυλο, κεράσια, φράουλες μαζί με μια νόστιμη σπιτική σαντιγί. Αν θέλετε να φτιάξετε την αλμυρή του εκδοχή, θα χρειαστείτε τυρί, ζαμπόν, μερικές ντομάτες, κρεμμύδια και έτοιμο.
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αβγά σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζουμε το χτύπημα και ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και χτυπάμε όλο το μείγμα για λίγη ώρα ακόμα. Σε ένα τηγάνι (να μπαίνει και στο φούρνο) ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο καυτό τηγάνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 με 25 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με φράουλες ή κεράσια και λίγη ζάχαρη άχνη.
Τη συνταγή πήραμε από το σάιτ της Ντίνας Νικολάου.