Σοφία Ντενίση-Μιμή Ντενίση/Φωτογραφία NDP Photo Agency

Μιμή Ντενίση: Με total black σύνολο στο πλευρό της αδελφής της Σοφίας στην παρουσίαση του βιβλίου της

Η Μιμή Ντενίση βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Με την πένα σπαθί», σε επιμέλεια της αδελφής της, Σοφίας.

Μπορεί η Σοφία Ντενίση να μη βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας και να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ, ωστόσο και εκείνη ακολουθεί το δρόμο των τεχνών.

Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιστορίας και κριτικής της λογοτεχνίας στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ενώ παράλληλα διδάσκει και Ευρωπαϊκή λογοτεχνία και Συγκριτική Tέχνη και λογοτεχνία.

Η Μιμή Ντενίση και η Σοφία είναι δύο αγαπημένες αδερφές και η μια στέκεται στο πλευρό της άλλης σε κάθε επαγγελματικό -και όχι μόνο- βήμα.

Η Μιμή Ντενίση με την αδελφή της στην παρουσίαση του βιβλίου

Η Μιμή Ντενίση έδωσε το «παρών» σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της αδελφής της. Βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Με την πένα σπαθί. Κείμενα Ελληνίδων του 19ου αιώνα για τον αγώνα του 1821», σε επιμέλεια Σοφίας Ντενίση αλλά και εισαγωγή, ανθολόγηση, εργοβιογραφικά σημειώματα σε συνεργασία με την Βαρβάρα Ρούσσου.

Οι δύο αδελφές επέλεξαν total black σύνολα, αποδεικνύοντας πώς αυτή η επιλογή είναι σταθερή αξία στη μόδα. Η Μιμή Ντενίση επέλεξε ένα μαύρο φόρεμα με ξεχωριστά μανίκια και ψηλές δερμάτινες μπότες με κορδόνια. Εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη χρυσή καρφίτσα που στόλιζε το φόρεμα αποπνέοντας φινέτσα και κομψότητα.

Σοφία Ντενίση-Μιμή Ντενίση/Φωτογραφία NDP

Η Σοφία Ντενίση, γι' αυτή την ξεχωριστή βραδιά, φόρεσε ένα total black σύνολο συνδυάζοντας blazer με υφασμάτινο παντελόνι και πουκάμισο. Τέλος, το ντύσιμο ολοκλήρωσε με μεγάλα σκουλαρίκια.

Σοφία Ντενίση-Μιμή Ντενίση/Φωτογραφία NDP

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εκκλήσεις προς τις Φιλελληνίδες για ενίσχυση του Αγώνα, ποιήµατα εξυµνητικά της ανδρείας Ελλήνων και Ελληνίδων στις µεγάλες µάχες του ’21, το πρώτο ελληνικό θεατρικό µε θέμα την Επανάσταση και συγκεκριμένα την έξοδο του Μεσολογγίου, το πρώτο έµµετρο χρονικό της εξέγερσης στην Κρήτη, η συµµετοχή των γυναικών στην εξέγερση σε διάφορες περιοχές, η ανάδειξη αγωνιστριών, όπως η Γκούραινα, καθώς και ποιήµατα για τον εορτασμό της επετείου τα πρώτα χρόνια του ελεύθερου κράτους αποτελούν κάποιες από τις θεµατικές πολιτικών κειµένων, ποιημάτων, θεατρικών ή πεζών των Ελληνίδων του 19ου αιώνα γύρω από το µείζον γεγονός του Αγώνα για την ελευθερία.

Το παρόν ανθολόγιο είναι µια απόπειρα ανάδειξης του σχετικού µε την Επανάσταση του 1821 έργου των λησµονηµένων, κατά κύριο λόγο, αυτών γυναικών, στο οποίο πιστοποιείται η συλλογική τους συνείδηση.