Φωτογραφία: Πάνος Μάλλιαρης

Λευτέρης Λαζάρου: «Πάρα πολλές φορές μου έχουν γυρίσει πίσω πιάτο»

Ο Λευτέρης Λαζάρου, με περισσότερα από πενήντα χρόνια εμπειρίας στον χώρο της μαγειρικής, μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος στα πρώτα του βήματα.

Ο γνωστός σεφ περιέγραψε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» τον εαυτό του ως «τελειομανή και εκ φύσεως εγωιστή» και αποκάλυψε τόσο τι δεν θα άλλαζε ποτέ στη ζωή του όσο και ποια είναι η ένοχη απόλαυσή του.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελα να γίνω μάγειρας. Αυτό είχε ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία. Είμαι τελειομανής. Είμαι από τη φύση μου εγωιστής, εννοώντας ότι έχω τη δική μου παρθενογένεση. Δε θα φτιάξω ένα πιάτο κάνοντας copy paste ένα άλλο. Ζηλεύω καμιά φορά και λέω, “πωπω, κοίτα τι ωραία ιδέα είχε, μπράβο”. Δε θα πάω όμως να το κάνω κι εγώ», εξομολογήθηκε αρχικά ο Λευτέρης Λαζάρου.

Η αντίδραση του Λευτέρη Λαζάρου όταν του επιστρέφουν το πιάτο πίσω

«Όταν ξεκίνησα, ήταν λίγο ταμπού να είσαι μάγειρας. Είμαι 57-58 χρόνια μάχιμος. Δεν ήταν εύκολο να πας να ζητήσεις μια νύφη από το σπίτι και να πεις ότι είσαι μάγειρας. Δεν ήταν το “σεφ” του σήμερα. Πολλές φορές μου έχουν γυρίσει πιάτο πίσω. Δεν έχω το αλάθητο του πάπα. Σαφώς και μου έχουν γυρίσει πιάτο, το ότι κάνω μια πρόταση δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί μου» παραδέχτηκε σε άλλο σημείο.

Τέλος, ο Λευτέρης Λαζάρου είπε, «Αυτό που δε θα άλλαζα ποτέ είναι την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου στο πρόσωπό μου».

Δείτε το βίντεο:

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Bovary, o Λευτέρης Λαζάρου είχε δηλώσει:

«Οι συνταγές μου είναι αυθόρμητες. Εγώ θέλω το φαγητό μου να είναι κατανοητό, να βγάζει μαμά και γιαγιά, να ξυπνάω μνήμες. Υπάρχουν σχολές και σχολές. Η δική μου είναι αυτή. Με γοητεύει που πολλοί μάγειρες και καταξιωμένοι συνάδελφοι λένε ότι “αν δεν ήταν ο Λαζάρου εμείς δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε σήμερα”. Αυτό είναι πολύ όμορφο να στο λένε. Και χαίρομαι ότι αν όντως είναι έτσι, αν έχω βάλει ένα λιθαράκι στον χώρο της εστίασης και της κουζίνας μας, που λέγεται νέα ελληνική κουζίνα, εμένα με τιμά –είναι ένα γαλόνι ακόμα».