Unsplash/Cindy Fernandez

Πώς θα διατηρήσεις τα σπιτικά σου μπισκότα μαλακά και φρέσκα για μέρες -Τα απλά τρικ για να μην σκληρύνουν

Λατρεύουμε τα γλυκά σνακ, όπως τα κουλουράκια και τα μπισκότα. Ειδικά όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, που μοσχοβολούν σε όλο τον χώρο.

Ένα ζεστό, μαλακό, αφράτο μπισκότο με τον καφέ ή το γάλα μας, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε cozy & comfort.

Ωστόσο, συνήθως, την επόμενη μέρα τα μπισκότα σκληραίνουν και είναι πλέον μπαγιάτικα.

Πώς θα κάνουμε τα λαχταριστά μπισκότα μας να παραμείνουν μαλακά και φρέσκα για μέρες;

Υπάρχει τρόπος και τον βρήκαμε, ψάχνοντας στο Διαδίκτυο.

Όλα έχουν να κάνουν με τα υλικά που χρησιμοποιούμε και την υγρασία που δημιουργούν στα μπισκότα.

Υπάρχουν 5 τρικ για να διατηρήσεις τα μπισκότα σου μαλακά για περισσότερο:

Unsplash/Food photographer Jennifer Pallian

Χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη

Πρόσθεσε 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη στη συνταγή σου καθώς προσθέτει έξτρα υγρασία.

Αποθήκευσέ τα με το ψωμί

Βάλε τα φρέσκα μπισκότα σου με μια φέτα ψωμί και αποθήκευσέ τα. Τα μπισκότα θα απορροφήσουν την υγρασία από το ψωμί και θα διατηρηθούν φρέσκα.

Μην τα ψήσεις πολύ

Βγάλε τα μπισκότα σου 1-2 λεπτά νωρίτερα από τον φούρνο. Αποθήκευσέ τα και θα δεις ότι θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό.

Unsplash/Mae mu

Ζύμη

Την επόμενη φορά, μην κάνεις τα μπισκότα σου flat, αλλά πάρε την ζύμη και κάντα σαν βουναλάκια. Θα είναι πιο μαλακά στο κέντρο, όπου η ζύμη είναι πιο παχιά.

Αποθήκευσέ τα σε αεροστεγές δοχείο

Είτε τα βάλεις σε σακουλάκι είτε σε κάποιο κουτί, πρέπει να είναι κλεισμένο αεροστεγώς. Ο αέρας θα ξεράνει τα μπισκότα.

Unsplash/Christina Branco