ASMR βίντεο: Η νέα μανία με αυτά τα βίντεο του YouTube που θεωρούνται εγκεφαλικό πορνό | 0 bovary.gr

ASMR βίντεο: Η νέα μανία με αυτά τα βίντεο του YouTube που θεωρούνται εγκεφαλικό πορνό

Αν είστε ένας απλός -και όχι πολύ τακτικός- χρήστης του YouTube, πιθανότατα δεν τα έχετε δει.

Αν όμως περνάτε ώρες καθημερινά μέσα στην πλατφόρμα μουσικής και βίντεο, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα από αυτά έχει πέσει κάποια στιγμή στην αντίληψή σας.

Για να γυριστεί ένα ASMR βίντεο δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια απλή κάμερα και ένα καλό (πολύ καλό) μικρόφωνο. Το βίντεο ανεβαίνει στην πλατφόρμα και τραβάει τον δρόμο του. Πολλές φορές αυτού του είδους τα βίντεο συγκεντρώνουν πολλά εκατομμύρια views χωρίς ουσιαστικά να δείχνουν τίποτα. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό ενός ASMR βίντεο;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. ASMR σημαίνει Autonomous Sensory Meridian Response, δηλαδή αυτόνομη αισθητηριακή απόκριση του μεσημβρινού και ουσιαστικά αφορά στις ανθρώπινες αντιδράσεις σε οπτικοακουστικά ερεθίσματα.

Πιο απλά ASMR είναι μια αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης που χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα μουδιάσματος/ανατριχίλας του δέρματος και μια βαθιά ευφορία. Η αίσθηση αυτή προκαλείται από ψιθύρους, ορισμένους ιδιαίτερους ήχους όπως η μάσηση μιας πίκλας, ένα ύφασμα που τσαλακώνει, ένα πινέλο που «χαϊδεύει» το μικρόφωνο.

Τι συμβαίνει σε ένα βίντεο ASMR;

Τα βίντεο ASMR δείχνουν άτομα που βιντεοσκοπούν τον εαυτό τους όταν κάνουν ήχους.

Ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο ASMR, είναι αυτό της ASMR Darling, μιας Αμερικανίδας YouTuber, που μιλάει ψιθυρίζει, κάνει θορύβους με κολλητική ταινία και φώτα σε ένα βίντεο 30 λεπτών. Το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 30 εκατομμύρια φορές και ανεβαίνει.

Ένας άλλος ASMR YouTuber, ο Zach Choi ASMR, έχει 22 εκατομύρια προβολές στο βίντεο που απλά τρώει ή κάνει θόρυβο με το φαγητό του.

Ο Stephen Smith, καθηγητής του πανεπιστημίου του Winnipeg, δήλωσε στο «Follow this», το ντοκιμαντέρ με παραγωγό το Buzzfeed που προβάλλεται από το Netflix πως το ASMR είναι το πρώτο ψυχολογικό φαινόμενο που ανακάλυψαν χρήστες του διαδικτύου κι όχι επιστήμονες.