Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου
Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου
13|11|2018 14:13
SHARE
ΔΡ. ΝΑΝΣΥ ΜΑΛΛΕΡΟΥ

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου -Η Νο 1 Life coach στην Ελλάδα δημιούργησε το ημερολόγιο της προσωπικής μας ευτυχίας


«Έχετε το δικαίωμα να τα θέλετε όλα, κι εγώ είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να τα αποκτήσετε! Δεν είστε μόνοι σας, και σίγουρα... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ». Δρ Νάνσυ Μαλλέρου

Το Ημερολόγιο Life Coaching «Καλύτερα Γίνεται στη Ζωή μου» κυκλοφορεί! 

Η Νο1 Coach στην Ελλάδα Δρ Νάνσυ Μαλλέρου έχει ετοιμάσει εργαλεία και ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να περάσετε ένα υπέροχο 2019 και να εξελιχθείτε ως άνθρωποι μέρα με τη μέρα.

Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε ένα θέμα: αυτοπεποίθηση, σχέσεις, αυτοδιαχείριση, φροντίδα του εαυτού, έμπνευση, αποφάσεις, όρια κ.ά. 

Κάθε μήνα κάντε τις ασκήσεις coaching που σας προτείνει η χαρακτηρισμένη από τα ΜΜΕ ως «γκουρού της ευτυχίας» και αναζητήστε τις θετικές δηλώσεις της εβδομάδας για να βελτιώσετε τη ζωή σας άμεσα!

Οι Θετικές Δηλώσεις είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο coaching που χρησιμοποιεί με τους πελάτες της πάνω από μία δεκαετία.

Πρόκειται για σύντομες θετικές φράσεις, στον ενεστώτα, που εκφράζουν κάτι που θέλουμε να μας συμβεί ή κάτι που θα θέλαμε να είμαστε, και μπορούν να αφορούν οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας: τον έρωτα, τις σχέσεις, τα χρήματα, το χαρακτήρα μας, τη δουλειά μας.

Οι Θετικές Δηλώσεις λειτουργούν σαν εντολές στο υποσυνείδητό μας, κάνοντάς μας να προσέχουμε, να επιλέγουμε, να δρούμε και να αντιδρούμε σύμφωνα με αυτές. Στην ουσία πρόκειται για έναν τρόπο ελέγχου του εσωτερικού μας διαλόγου, ο οποίος ευθύνεται για πολλές από τις πράξεις και τα συναισθήματά μας. Επίσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσουμε καινούριες ενδυναμωτικές εγγραφές στον εγκέφαλό μας!

Το μυστικό είναι να τις επαναλαμβάνετε όσο περισσότερες φορές μπορείτε μέσα στην ημέρα και για τουλάχιστον ένα δύο μήνες. Τις καλύτερες από αυτές μπορείτε να τις λέτε στον εαυτό σας για πάντα.

Βρείτε τι σας κάνει να νιώθετε καλά, τι σας δίνει κουράγιο, ελπίδα, δύναμη και χαμόγελο, και πείτε το δυνατά στον εαυτό σας, γράψτε το σε όμορφα, πολύχρωμα χαρτιά και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας και όχι μόνο: στον καθρέφτη, στο πορτοφόλι σας, στο κινητό σας, σαν κωδικό στον υπολογιστή σας, στο ψυγείο σας κ.λπ.

Χαρακτηρισμένη από τα ΜΜΕ ως η «γκουρού της ευτυχίας», η Δρ Μαλλέρου, ιδρύτρια της Life Clinic Group, είναι ανάμεσα στους πρωτοπόρους του coaching στην Ελλάδα. Μέσα από τα σεμινάρια, τις ομιλίες, τα άρθρα και τα βιβλία της έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Η Δρ Νάνσυ Μαλλέρου πιστεύει ότι η αγάπη, η πρόοδος και η συνεισφορά δίνουν αξία στη ζωή και ότι η ευδαιμονία δεν είναι προορισμός, αλλά τρόπος να ταξιδεύει.

Όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας, αργά ή γρήγορα, ψάχνουμε ένα νόημα ζωής και τι μάς κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. H ευτυχία μπορεί να έχει διάρκεια ή είναι μόνο στιγμές;

Και τα δύο. Συνδέω την ευτυχία με την πληρότητα κι αυτό ναι, μπορεί να είναι μια κατάσταση με διάρκεια. Υπάρχει όμως και σε στιγμές όταν θα τη νιώσουμε μέσα από ένα ερέθισμα όπως πχ μια καλή κουβέντα που θα ακούσουμε ή η κατάκτηση ενός στόχου που επιδιώκαμε καιρό. Χρειάζεται ανοιχτή ματιά και ανοιχτή καρδιά για να αναγνωρίζει και να βιώνει κανείς την ευτυχία που μπορεί να κρύβεται και στα πιο μικρά.

Πολλές φορές το περιβάλλον, οικογενειακό ή κοινωνικό, ευθύνεται για τη απογοήτευση που βιώνουμε. Πώς μπορούμε να βγούμε από αυτό και να νιώσουμε ευτυχισμένοι;

Η ευθύνη για το πώς θα νιώσουμε είναι σε εμάς τους ίδιους κι έχει σημασία να ορίσουμε οι ίδιοι το ‘περιβάλλον’ που θα ζούμε, τις συνθήκες και τους ανθρώπους που θα έχουμε κοντά μας. Βιώνουμε αυτό που επιλέγουμε, άρα όταν τα πράγματα δε φαίνεται να μας κάνουν ευτυχισμένους οφείλουμε να τα αναγνωρίσουμε και να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται για το καλό μας.

Το να είμαστε ευτυχισμένοι καμιά φορά μπορεί να γίνει ένα βαρύ φορτίο για εμάς και σαν άπιαστο όνειρο. Πώς γίνεται κάτι τόσο δύσκολο να γίνει εφικτό και όχι εμμονή;

Είναι σημαντικό να μην αφήνει κανείς την ευτυχία του να γκρεμίζεται στην πρώτη δυσκολία. Η ευτυχία είναι στάση ζωής και τροφοδοτείται και από εμάς τους ίδιους, δεν την καθορίζουν μόνο εξωτερικοί παράγοντες. Έχει σημασία για παράδειγμα, στη δύσκολη στιγμή ή σε μια αποτυχία να στρέψει κανείς τη σκέψη του σε αυτά που έχει κατορθώσει ως τώρα ή να θυμήσει στον εαυτό του όλα όσα έχει στη ζωή του και για τα οποία είναι ευγνώμων.

Πώς γίνεται να αποκτήσουμε μια θετική στάση ζωής όταν βιώνουμε δυσκολίες, οικονομικά προβλήματα και αλλαγές;

Αναγνωρίζοντας την ίδια στιγμή όλα τα καλά που υπάρχουν στη ζωή μας. Αποφεύγοντας να ενοχοποιήσουμε τον εαυτό μας γι’ αυτό που περνάμε και διατηρώντας ζωντανή την προσωπική μας αξία. Προσπαθώντας να δούμε την κάθε δύσκολη κατάσταση σαν πρόκληση να ανακαλύψουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας αλλά και να μάθουμε κάτι νέο που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια.

Με ποιον τρόπο θα συνειδητοποιήσουμε τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους; 

Μέσα από την παρατήρηση και το δημιουργικό διάλογο με τον εαυτό μας: «Τι μου δίνει χαρά; Τι με κάνει να χαμογελάω; Τι μου άρεσε να κάνω από παιδί;» Με το να υποστηρίζουμε περισσότερο τα ‘θέλω’ μας, να τολμάμε να κάνουμε αλλαγές, να δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Με το να συνειδητοποιούμε τις αξίες μας και να εξετάζουμε αν εναρμονίζονται με αυτό που ζούμε σε κάθε φάση της ζωής μας.

«Έχετε το δικαίωμα να τα θέλετε όλα και είμαι εδώ για να τα αποκτήσετε» γράφετε στο Ημερολόγιό σας, «Καλύτερα γίνεται στη ζωή μου». Πώς μπορούμε να τα αποκτήσουμε; Τι σκεφτόσασταν όταν κάνατε το Ημερολόγιο;

Σκεφτόμουν πάντα πως μας αξίζει να είμαστε καλά και χαρούμενοι και κατανοώντας πως αυτό δεν μπορούμε να το καταφέρνουμε πάντα μόνοι μας. Θέλει συνειδητή προσπάθεια, και σαν coach ξέρω πολύ καλά πως οι άνθρωποι ενθαρρύνονται και δρουν με περισσότερη συνέπεια όταν έχουν κάποιον δίπλα τους να τους παρακινεί. Έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα life coaching Ημερολόγιο. Θέλω να είναι η καθημερινή υπενθύμιση πως Καλύτερα Γίνεται και μέσα από τα μυστικά, τις ασκήσεις και τις θετικές δηλώσεις που περιέχει να το διαπιστώσουν και να το βιώσουν όλοι.