Ζυμαρικά φούρνου με μελιτζάνες -Μπουκιά και συχώριο
Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα χορταστικό κυρίως γεύμα, ειδικά τις ημέρες που θες να μαγειρέψεις κάτι απλό και εύκολο χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Συνήθως, επιλέγουμε να τα βράσουμε και να τα συνδυάσουμε με κάποια σάλτσα, ωστόσο τα ζυμαρικά στο φούρνο είναι ένα εξίσου εύκολο αλλά και πιο ολοκληρωμένο γεύμα.
Οι διαφορετικές εκδοχές και οι επιλογές για συνδυασμούς υλικών, μυρωδιών και γεύσεων είναι αμέτρητες και η τραγανή υφή των ψητών ζυμαρικών καθιστά το αγαπημένο πιάτο ακόμα πιο λαχταριστό. Εκτός αυτού, πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία παρασκευής -ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα πυρρίμαχο σκεύος και περιμένουμε να ψηθούν ώστε να λιώσουν και να «δέσουν» όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.
Eμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μελιτζάνες που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο σας πιάτο.
Υλικά
- 300 γρ ζυμαρικά
- 2 ή 3 μελιτζάνες
- 1 μοτσαρέλα
- 700 ml πουρε ντομάτας (πουμαρο ή κάποια άλλη)
- 150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- βασιλικός
- Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Σκόρδο
- Περίπου 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα και 50 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε άφθονο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας:
- Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε. Ανακατεύουμε με πολύ βασιλικό.
- Μόλις ψηθεί η σάλτσα και τηγανιστούν οι μελιτζάνες, μπορούμε να βράσουμε τα ζυμαρικά (πολύ al dente).
-
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα περιχύνουμε με μπόλικο τυρί, πουρέ ντομάτας και μοτσαρέλα.
Προσθέτουμε τις τηγανητές μελιτζάνες (αφήνοντας μερικές στην άκρη), ανακατεύουμε όλα καλά
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί, προσθέτουμε τ άλλα τυριά, τις μελιτζάνες που κρατήσαμε στην άκρη και σκεπάζουμε με τη σάλτσα
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180° για 20/30 λεπτά
(εξαρτάται από το πάχος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε)
Tips:
Tο μυστικό για τα ζυμαρικά είναι λίγα λεπτά μαγείρεμα στο νερό και το υπόλοιπο μαγείρεμα στο φούρνο με όλη τη σάλτσα