Φωτογραφία: shutterstock

Τέτοια ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο δεν έχεις ξαναφάει -Έτοιμη στο πι και φι

Η ζαμπονοτυρόπιτα είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή σνακ μικρών και μεγάλων.

Στο πόδι, στο γραφείο, στο σχολικό κολατσιό, η στο σπίτι, συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας πίτα πάντα και παντού!

Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του αγαπημένου φαγητού αλλά ίσως η πιο εύκολη στην εκτέλεση είναι αυτή χωρίς φύλλο, η οποία από την άλλη δεν υστερεί καθόλου στη γεύση.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, να τα ψήσετε και να απολαύσετε την πλούσια γεύση της. Θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσο εμπλουτίζει τη γεύση η προσθήκη της κολοκύθας.

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 400 γρ. τυρί κατσικίσιο (ή φέτα)
  • 225 γρ. χαλούμι τριμμένο
  • 300 γρ. πουρέ κολοκύθα
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα (της επιλογής σας)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε αρχικά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι συνεχίζοντας να ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Τρίβουμε τα τυριά στο χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα τοματίνια) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυροαλευρομένο ταψί (διαμέτρου 22 εκ) και τοποθετούμε τα τοματίνια στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.