Φωτογραφία: shutterstock

Υγιεινή τορτίγια κοτόπουλο -Το τέλειο γεύμα για το γραφείο

Συχνά, οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας και οι πολλές υποχρεώσεις μας αποθαρρύνουν απ' το να περνάμε πολύ χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας «μπελαλίδικα» γεύματα.

Γι' αυτό το λόγο, συνταγές για χορταστικά πιάτα που απαιτούν την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια είναι οι ιδανικές επιλογές για κάθε πολυάσχολη/ο εργαζόμενη/ο. Συγκεκριμένα, μία συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό wrap τορτίγιας είναι σίγουρο πως θα σας λύσει τα χέρια.

Αν προετοιμάσετε τις επιμέρους παρασκευές για την τορτίγια σας όπως τα λαχανικά, την πρωτεΐνη και την σάλτσα, μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο και να είναι όλα έτοιμα για σύνθεση ανά πάσα στιγμή.

Με ρίζες στo Μεξικό, η τορτίγια έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή γεύματα που απολαμβάνουμε «στο πόδι» παγκοσμίως και δικαίως, καθώς προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό για ένα θρεπτικό, εξισορροπημένο και χορταστικό γεύμα που παρασκευάζεται στο πι και φι.

Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα homemademastery.com μία λαχταριστή συνταγή για τορτίγια με μεσογειακές γεύσεις που έχει την ιδανική κατανομή μεταξύ πρωτεΐνης, υδατάνθρακα και λιπαρών και αποτελεί το τέλειο γεύμα για την καθημερινότητά σας στη δουλειά.

Υλικά

  • 650g στήθος κοτόπουλου
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 1/2 κ.γ. δυόσμο, ξηρό
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • μισό αγγούρι
  • 1/2 κ.γ. άνηθος ξηρός
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • χούμους
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
  • καθημερινή σαλάτα
  • μπρόκολο
  • 3-4 τορτίγιες

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε τα λαχανικά για τη σαλάτα και ετοιμάστε τη σαλάτα.
  • Φτιάξτε το τζατζίκι: Τρίψτε το αγγούρι στον χοντρό τρίφτη και στραγγίστε το. Ανακατέψτε το γιαούρτι με 1 σκελίδα σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και τον άνηθο μέχρι να γίνει λείο.
  • Βάζετε το μπρόκολο να βράζει για 4 λεπτά.
  • Ψιλοκόβετε το κοτόπουλο σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς και το βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μαγειρεύοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε 2 σκελίδες σκόρδο, το μπούκοβο, το μαύρο πιπέρι και τον αποξηραμένο δυόσμο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει.
  • Συναρμολογήστε τις τορτίγιες: Στο κέντρο της τορτίγιας προσθέστε το ψιλοκομμένο λάχανο, το κοτόπουλο, το μπρόκολο, λίγη σαλάτα, το χούμους και το τζατζίκι. Τυλίξτε το σαν μπουρίτο και απολαύστε το.