Υγιεινές vegan κρέπες

Vegan κρέπες με μόνο 4 υλικά: Η πανεύκολη συνταγή για σούπερ υγιεινό πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας λέει ο σοφός λαός και δικαίως. Θέλουμε να είναι πλούσιο, γευστικό και χορταστικό και να μας γεμίζει ενέργεια για να βγάλουμε τη μέρα.

Επιλογές υπάρχουν πολλές και συνταγές ακόμα περισσότερες. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για λαχταριστές, αφράτες κρέπες; Κι όμως, μπορείς να απολαύσεις κρέπες για πρωινό και μάλιστα υγιεινές.

Ψάχνοντας για healthy αλλά και γευστικές επιλογές, βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή για κρέπες με μόλις 4 υλικά. Είναι vegan και θρεπτικές. Ιδανικές για όσους αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και γίνεται στο λεπτό!

Πάρε χαρτί και στυλό και σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τις φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λιναρόσπορος
Λάδι καρύδας
1 κούπα γάλα σόγιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κουταλιά λιναρόσπορο και 3 κουταλιές νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα σόγιας.

Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τον λιναρόσπορο και χτυπάμε ξανά.

Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι καρύδας.

Με μια κουτάλα, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και αφήνουμε να απλωθεί μέχρι να γίνει μια στέρεη κρέπα.

Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα.

Επαναλαμβάνουμε με όλο το μείγμα μέχρι να έχουμε τις κρέπες μας.

Σερβίρουμε με κανέλα ή σιρόπι.

Καλή όρεξη!