Αφράτα ντόνατς φούρνου: Η υγιεινή συνταγή χωρίς ζάχαρη και αυγά που θα σε κάνει να υποκύψεις στον πειρασμό
Έχουμε μεγάλη αδυναμία στα γλυκά. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι δεν είναι πάντα πολύ υγιεινά και (δυστυχώς) παχαίνουν.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να στερούμαστε απόλαυση και γεύση. Πλέον, μπορούμε να βρούμε πολλές συνταγές, υγιεινές και light, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις άλλες.
Ένα γλυκό σνακ που έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με το καλοκαίρι είναι τα ντόνατς ή αλλιώς λουκουμάδες παραλίας.
Αυτό το λαχταριστό, αφράτο, στρογγυλό σνακ με την τρύπα στη μέση που κάθε μπουκιά είναι σκέτη κόλαση. Αν, όμως, σκέφτεσαι το summer body σου και είσαι έτοιμη να πεις «thank you, next», θα σε προλάβω.
Βρήκαμε μια απίθανη vegan συνταγή για ντόνατς φούρνου που θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη αμέσως. Είναι υγιεινή μιας και γίνεται στον φούρνο και δεν έχει ούτε λάδι, ούτε αυγό, ούτε ζάχαρη!
Δες τι θα χρειαστείς και πώς θα φτιάξεις υγιεινά και πεντανόστιμα ντόνατς:
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ της κούπας maple syrup
½ κούπα γάλα αμυγδάλου
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μπανάνα, λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη μπανάνα και ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια, το maple syrup, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, μαζί με τη μαγειρική σόδα, το baking powder και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε καλά και δημιουργούμε το μείγμα για τα ντόνατς.
Γεμίζουμε τις θήκες για ντόνατς με το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180C.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Καλή απόλαυση!