Τυροπιτάρια στο τηγάνι με μπόλικη φέτα -Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή
Κάτι μεταξύ τηγανίτας και τυρόπιτας, το λαχταριστό τυροπιτάρι είναι η τέλεια αλμυρή λιχουδιά που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλη.
Οι τυρόπιτες παντός είδους έχουν μία ιδιαίτερη θέση τόσο στην ελληνική κουζίνα όσο και στην καρδιά μας. Είτε για πρωινό, είτε για κολατσιό στη δουλειά, είτε για ένα απογευματινό σνακ, τα λαχταριστά αρτοσκευάσματα με τυρί είναι από τα βασικά φαγητά που θέλουμε να έχουμε πάντοτε στο σπίτι καθώς τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας.
Ψάχνοντας για πρωτότυπες ιδέες για ένα λαχταριστό σνακ, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη ιδέα για μία λίγο πιο ασυνήθιστη συνταγή -τυροπιτάρι στο τηγάνι. Η εκτέλεση της πεντανόστιμης αυτής τηγανιτής πίτας είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ φτιάχνεται από απλά υλικά που έχουμε όλοι στα ράφια μας.
Υλικά
- 600-650 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 300 γρ νερό
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ξίδι λευκό
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Πιπέρι
Για την γέμιση
- 550 γρ τυρί φέτα
- 1 μέτριο αυγό
- Πιπέρι
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , το αλάτι , το ελαιόλαδο , το ξίδι , το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γραμμαρίων.
- Τα σκεπάζουμε να μην μας ξεραθούν.
- Σε ένα μπολ σπάμε το τυρί φέτα και προσθέτουμε το αυγό , το πιπέρι και το ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ανοίγουμε τα μπαλάκια με έναν πλάστη όσο το μέγεθος μιας παλάμης , τα αλείφουμε με ηλιέλαιο και βάζουμε ακριβώς στο κέντρο της ζύμης λίγη από την γέμιση.
- Κλείνουμε σε φάκελο και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα με μια μεμβράνη.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπαλάκια.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
- Προσθέτουμε τα τυροπιτάρια λίγα κάθε φορά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τα βάζουμε σε μικρό χαρτί να στραγγίξουν.