Raffaello: Τα τρουφάκια λευκής σοκολάτας με καρύδα της Ντίνας Νικολάου γίνονται πανεύκολα
Τα γλυκά είναι η αδυναμία μας -ειδικά ό,τι περιέχει σοκολάτα.
Τα σοκολατάκια είναι μια μικρή αμαρτία, που, όμως, όλοι μας θέλουμε να την γευτούμε!
Είναι ιδανικά για κέρασμα στους καλεσμένους μας αλλά και στον εαυτό μας.
Δεν είναι δύσκολο να τα φτιάξεις και μόνη σου στο σπίτι, αν δεν θες να παίρνεις συνέχεια του εμπορίου.
Έχουμε δοκιμάσει πολλές παραλλαγές με σοκολατάκια, τρουφάκια κ.α. και είπαμε να βρούμε μια διαφορετική συνταγή αυτή τη φορά.
Τα raffaello είναι μπαλάκια λευκής σοκολάτας με ινδική καρύδα που πρέπει να δοκιμάσεις.
Συνήθως περιέχουν αμύγδαλα ή καρύδια και γκοφρέτα.
Βρήκαμε την εύκολη και γρήγορη συνταγή της Ντίνας Νικολάου και σας την παρουσιάζουμε.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. λευκή σοκολάτα, τριμμένη στον τρίφτη
½ φλιτζάνι του τσαγιού (50 ml) γάλα
1 πακέτο γκοφρέτες με γέμιση βανίλια, θρυμματισμένες (ή 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα)
150 γρ. αποξηραμένη και τριμμένη καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί. Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις θρυμματισμένες γκοφρέτες και ανακατεύουμε Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται πιο εύκολα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, όπως κάνουμε με τα τρουφάκια. Βάζουμε σε ένα πιάτο την τριμμένη καρύδα και ρολάρουμε τα τρουφάκια πάνω της μέχρι να καλυφθούν καλά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Τη συνταγή διαβάσαμε στο dinanikolaou.gr.