Φωτογραφία: shutterstock

Tραγανές, τηγανητές μπουκιές κουνουπιδιού

Το κουνουπίδι έχει γενικότερα μια παρεξηγημένη φήμη καθώς δεν είναι στη λίστα με τα πιο δημοφιλή φαγητά.

Αδιαμφησβήτητα είναι ένα από τα πιο αδικημένα λαχανικά, καθώς πολλοί δεν γνωρίζουν με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί να μαγειρευτεί και δεν έχουν εξοικειωθεί με την ενδιαφέρουσα γεύση του.

Στην κατσαρόλα κοκκινιστό, σε ένα μυρωδάτο κάρι λαχανικών, τραγανό και μαριναρισμένο στο φούρνο η ακόμη και στο τηγάνι, το κουνουπίδι δύναται να εμπλουτίσει ένα νόστιμο πιάτο και να δώσει μια έξτρα νότα γλυκάδας σε μία απλή συνταγή.

Ο πρώην παίκτης του μάστερ σεφ, Παύλος Χάππιλος προτείνει μια ευφάνταστη συνταγή η οποία θα πείσει ακόμα και τα παιδιά σας ότι το κουνουπίδι είναι ο τέλειος μεζές! Τραγανές και πέρα για πέρα λαχταριστές μπουκιές κουνουπιδιού που συνοδεύονται από ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

Υλικά

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι
  • 250 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 2 αυγά
  • λίγο γάλα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για το ντιπ:

  • 200γρ γιαούρτι
  • 1 κγ μέλι
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Κόβετε το κουνουπίδι σε κομματάκια, πλένετε και μετά στεγνώνετε καλά με μια πετσέτα.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι μαζί με όλα τα μπαχαρικά και σε ένα άλλο τα αυγά με το γάλα και ανακατεύετε και τα δυο καλά.
  • Βάζουμε τα κομμάτια κουνουπίδι πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό, και μετά ξανά στο αλεύρι.
  • Τηγανίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με ένα δάκτυλο λάδι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  • Για το ντιπ βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και χτυπάμε.

Tip: Μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε το κουνουπίδι μόνο με τα μπαχαρικά και μπόλικο λάδι σε ζεστό φούρνο, 200 βαθμούς πάνω κάτω, για ένα πιο υγιεινό γεύμα!