Τηγανιά μανιταριών: Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή που θα σε ξετρελάνει
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 29 SEP 2021
Όλοι λατρεύουμε το καλό φαγητό και ξέρουμε να το εκτιμάμε. Είτε στο σπίτι είτε σε ένα καλό εστιατόριο, θέλουμε να απολαμβάνουμε εκλεκτές γεύσεις που ικανοποιούν τον ουρανίσκο μας.
Τα μανιτάρια είναι μια τροφή που μας αρέσει πολύ. Είναι ένα πολυδιάστατο υλικό, που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια ένα φαγητό ή να γίνει το ίδιο ένα ιδιαίτερα γευστικό πιάτο.
Ψάχνοντας για την ιδανική συνταγή, βρήκαμε μια φανταστική για τηγανιά μανιταριών, που είναι τέλεια για το μεσημεριανό τραπέζι.
Είναι λαχταριστή και γίνεται εύκολα και γρήγορα, με απλά υλικά. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά
- 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι να τσιγαριστεί με το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεσαία κομμάτια και τα προσθέτουμε σταδιακά στο τηγάνι. Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή και να μην βάλουμε όλα τα μανιτάρια μαζί, γιατί δεν θα τσιγαρίζονται αλλά θα βράζουν.
- Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το σκόρδο να τσιγαριστεί. Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Μόλις τα μανιτάρια είναι σχεδόν έτοιμα σβήνουμε με κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την μουστάρδα και την ρίγανη.
- Αφήνουμε να δέσουν και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω. Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το cookpad.com