Tequila Cazadores

Η αγαπημένη tequila των Μεξικανών «κλείνει» μέσα της όλη τη γοητεία και την κληρονομιά της χώρας

Την περασμένη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στο bar restaurant TEKILA, παρέα με μερικούς ακόμα εκλεκτούς καλεσμένους, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε την αυθεντική γεύση του Μεξικού, μέσα από την tequila CAZADORES.

H συναρπαστική παρουσίαση του Manny Hinojosa (Μάνι Ινοχόσα), Global Brand Ambassador, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το Athens Bar Show, μάς ταξίδεψε στη γοητευτική κληρονομιά του Μεξικού και μας μύησε στο τι κάνει μια tequila μοναδική.

Οι καλεσμένοι σε αυτό το press event γνωριμίας με την CAZADORES, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κλασικά tequila cocktails (Paloma, Margarita & Cantarito), στην πιο αυθεντική τους εκδοχή, χάρη στην ξεχωριστή γεύση της tequila CAZADORES -δεν είναι τυχαίο που σε όλο το Μεξικό αποτελεί αγαπημένη επιλογή. Τα cocktails συνόδευσαν λαχταριστά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας, tacos, chili con carne και quesadillas.

Manny Hinojosa

ΟΙ ΡΙΖΕΣ

Το 1922, ένας ντόπιος αγρότης, ο Don Jose Maria Bañuelos, επέλεξε το ελάφι, ένα σύμβολο για τα υψίπεδα του Jalisco (πολιτεία στο Μεξικό), ως το τέλειο έμβλημα για τη νέα συνταγή του για μια απαλή, αλλά γευστική τεκίλα υψηλής ποιότητας, ανώτερη από το παραδοσιακό pulque που έπιναν τότε στις τοπικές καντίνες. Ονόμασε την τεκίλα του «CAZADORES», δηλαδή «Οι κυνηγοί», μετά από τόσα χρόνια που πέρασε προσπαθώντας να βρει την τέλεια συνταγή για να μοιραστεί με την οικογένεια και τους φίλους του.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ TEQUILA CAZADORES

Από αυτή τη συνταγή γεννήθηκε μια κοινότητα -ένα οικοσύστημα που τροφοδοτεί την πόλη Arandas, βαθιά στα υψίπεδα του Jalisco. Από τους jimadores στο χωράφι μέχρι τις taquerias που ταΐζουν τους ντόπιους εργάτες μετά από μια κουραστική μέρα στα χωράφια, όλοι οι άνθρωποι στο Los Altos παίζουν πολύτιμο ρόλο δημιουργώντας την τεκίλα με την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο, από 100% αγαύη.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με πρώτη ύλη 100% μπλε αγαύη, η tequila CAZADORES απαιτεί μια διαδικασία παραγωγής επτά βημάτων, πλήρως βιώσιμη και με μηδενικά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένης της διπλής απόσταξης, της διπλής ζύμωσης και της προσεκτικής διαδικασίας ωρίμανσης, υπό την άγρυπνη επίβλεψη του Maestro Tequilero. Και ενώ παραμένει πιστή στη πρωτότυπη συνταγή από το 1922, η σημερινή διαδικασία παραγωγής έχει εξελιχθεί ώστε να αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για την tequila CAZADORES και τις προσπάθειες για την διασφάλιση μιας απόλυτα βιώσιμης λειτουργίας.