Πώς θα φτιάξεις το τέλειο μελάτο αυγό -Οι 2 αλάνθαστες μέθοδοι
Τα αυγά είναι ένα από τα πιο απλά αλλά αγαπημένα μας φαγητά.
Κάνει καλό στην υγεία μας ενώ μπορείς να τα φτιάξεις με 1.002 διαφορετικούς τρόπους. Κάθε τρόπος μαγειρέματος είναι ξεχωριστός και το αποτέλεσμα εξίσου γευστικό.
Τα μελάτα αυγά, όμως, είναι ένα από τα πρώτα φαγητά που φάγαμε στη ζωή μας. Μας τα έφτιαξαν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας, και τα τρώγαμε με μεγάλη λαχτάρα.
Χρόνια μετά, μάθαμε να τα φτιάχνουμε μόνες μας καθώς είναι ένα φαγητό/σνακ πολύ εύκολο και γρήγορο.
Το τέλειο μελάτο αυγό αποτελείται από τον κρόκο που έχει γίνει παχύρευστος και από το ασπράδι που είναι σφιχτό.
Πώς μπορείς όμως να φτιάξεις το τέλειο μελάτο αυγό; Δεν είναι εύκολο καθώς δεν θέλουμε ούτε ο κρόκος να βγει σφιχτός ούτε το ασπράδι να γίνει νερό.
Διαβάσαμε στο Mydomaine.com δύο αλάνθαστες μεθόδους για να δημιουργήσεις το ιδανικά μελάτο αυγό.
Η μέθοδος «Βυθίζω-σιγοβράζω»
Γέμισε μια μικρή κατσαρόλα με νερό, σκέπασε και φέρε σε βράση σε υψηλή φωτιά. Όταν το νερό βράσει, χαμήλωσε για να κρατήσεις τον βρασμό και ρίξε λίγο αλάτι. Το αλάτι θα κάνει το κέλυφος του αυγού να μην σπάσει μέσα στην κατσαρόλα.
Τοποθέτησε μέσα στην κατσαρόλα σιγά σιγά έως 4 αυγά με ένα κουτάλι και χρονομέτρησε εξήμισι λεπτά.
Όσο τα αυγά βράζουν, προετοίμασε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο.
Κλείσε το μάτι και χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να μεταφέρεις τα αυγά από την κατσαρόλα στο μπολ με το παγωμένο νερό. Άστα να παγώσουν.
Σπάσε το κέλυφος του αυγού απαλά, στη συνέχεια ξεφλούδισε και κόψε στη μέση το αυγό.
Η μέθοδος του ατμού
Βάλε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα, σκέπασε και φέρε σε βράση σε υψηλή φωτιά. Όταν το νερό βράσει, πρόσθεσε τα αυγά, σκέπασε και χρονομέτρησε έξι λεπτά.
Όσο τα αυγά βράζουν, προετοίμασε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο.
Κλείσε το μάτι και χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να μεταφέρει τα αυγά από την κατσαρόλα στο μπολ με το παγωμένο νερό. Άστα να παγώσουν για 2 λεπτά.