Δροσερή τάρτα λεμονιού

Δροσερή τάρτα λεμονιού με ζύμη από μπισκότα (πανεύκολη, χωρίς αλεύρι)

Οι γλυκές τάρτες είναι το πιο νόστιμο και λαχταριστό επιδόρπιο, ενώ είναι το πιο ταιριαστό συνοδευτικό για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ.

Οι τάρτες πολλές φορές αντικαθιστούν τις πίτες και είναι το ίδιο νόστιμες είτε με αλμυρή είτε με γλυκιά ζύμη. Γίνονται εύκολα και μπορείς να «παίξεις» με τη γέμιση τους, ανάλογα τα γευστικά σου γούστα και φυσικά την εποχικότητα.

Αυτή την εποχή έχουμε μια αδυναμία στις δροσερές και γλυκές γεύσεις, οι οποίες γίνονται εύκολα χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε παραπάνω χρόνο στην κουζίνα μας.

Ο Τάσος Αντωνίου, aka Μαμά Πεινάω, μας έδωσε τη συνταγή για δροσερή τάρτα λεμονιού, η οποία γίνεται εύκολα μέσα σε 15 λεπτά και βγάζει 6 κομμάτια. Στα plus της συγκεκριμένης τάρτας είναι η ζύμη της -μιας και δεν χρειάζεται αλεύρι, αλλά τριμμένο μπισκότο. Δοκίμασε να τη φτιάξεις και η γεύση της θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Υλικά

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου digestive τριμμένα στο μούλτι
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • ξεφλουδισμένες φέτες λεμονιού προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο. Τα στρώνουμε σε ταρτιέρα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση  και την βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μπισκότου. Προαιρετικά διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας με φέτες λεμονιού. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για να σφίξει, για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε κρύα.