Τι μπορείς να κάνεις με την ταραμοσαλάτα που περίσσεψε από το σαρακοστιανό τραπέζι -Δύο λαχταριστές ιδέες
Τα Κούλουμα πέρασαν και επιστρέψαμε στο γραφείο μετά από ένα ξεκούραστο (ή και ξέφρενο) τριήμερο.
Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας ήταν πλούσιο, όπως πάντα, με νηστίσιμα σαρακοστιανά εδέσματα.
Λαγάνα, χαλβάς, ταραμοσαλάτα και θαλασσινά είχαν την τιμητική τους.
Ωστόσο, πάντα μας περισσεύουν και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια.
Ειδικά η ταραμοσαλάτα, που είναι η «άτυχη» της υπόθεσης.
Επειδή, όμως είναι κρίμα και σπατάλη να πετάμε το φαγητό, βρήκαμε έναν πανεύκολο τρόπο να αξιοποιήσουμε την ταραμοσαλάτα που περίσσεψε.
Μπορούμε να φτιάξουμε ταραμοκεφτέδες, που τρώγονται όποτε θέλουμε, σαν μεζές αλλά και σαν κύριο πιάτο.
Η συνταγή για αφράτους, χρυσαφένιους ταραμοκεφτέδες είναι εύκολη και γρήγορη:
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ταραμοσαλάτα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμος ξερός
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
4 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως, μουσκεμένες και στυμμένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ταραμοσαλάτα, τις φέτες του τοστ, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα. Αν η ζύμη βγει αραιή και δεν πλάθεται προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά χρειάζεται και ξαναζυμώνουμε.
Πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους ρίχνουμε σε τηγάνι με καυτό λάδι. Τους γυρίζουμε μόλις πάρουν χρώμα από τη άλλη πλευρά.
Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστοί.
Μια άλλη νόστιμη ιδέα είναι να φτιάξουμε τοστ ή σάντουιτς με την ταραμοσαλάτα που περίσσεψε.
Θα χρειαστείς:
4 φέτες ψωμί ζυμωτό
3 φύλλα μαρουλιού, λεπτοκομμένα
6 κουταλάκια του γλυκού ταραμοσαλάτα
1 μικρό αγγουράκι, κομμένο σε φέτες
κάππαρη
άνηθος ψιλοκομμένος
Απλώνουμε στον πάγκο τις 2 φέτες ψωμιού και αλείφουμε με ταραμοσαλάτα. Στρώνουμε το μαρούλι, τις φέτες αγγουριού, την κάππαρη και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο. Κλείνουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού με ταραμοσαλάτα.
Καλή όρεξη!