τούρτα μιμόζα

Τούρτα Μιμόζα: Το γλυκό των Ιταλών για την Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μια μέρα γεμάτη αγώνες με ιστορία και σπουδαίες γυναίκες που πάλεψαν για τα δικαιώματά τους.

Σήμερα στην Ιταλία φτιάχνουν ένα υπέροχο γλυκό αφιερωμένο στη γυναίκα. Είναι εμπνευσμένο από το άνθος του λουλουδιού μιμόζα και έτσι είναι κίτρινο.

Ονομάζεται «torta mimoza» και είναι μια λαχταριστή τούρτα που μπορείς να φτιάξεις σήμερα που γιορτάζεις.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:
6 αυγά
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
85 γρ. μαργαρίνη
1 βανίλια σκόνη
Για την κρέμα:
1/2 λίτρο γάλα πλήρες
4 κρόκους αυγών
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια σε σκόνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κονσέρβα με ανανά (θα χρειαστούμε και το σιρόπι του)
ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και την βανίλια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε στους 180C για 25 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα: Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και μετά το αλεύρι με την βανίλια.

Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και τα χτυπάμε σε σιγανή φωτιά να γίνει η κρέμα ένα ομοιογενές μείγμα.

Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση. Τα θρύμματα που θα γίνουν τα κρατάμε στην άκρη. Στο κάτω παντεσπάνι κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο, αφαιρώντας κι άλλα θρύμματα. Δεν πειράζουμε τις άκρες, μόνο το κέντρο, ώστε να γίνει σαν μια θήκη όπου θα βάλουμε την κρέμα. Μετά, με το σιρόπι της κονσέρβας του ανανά, σιροπιάζουμε λίγο το παντεσπάνι.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την προσθέτουμε στην κρέμα που ήδη έχουμε φτιάξει πριν και την ανακατεύουμε ελαφριά ώστε να γίνει μια κρέμα ενιαία.

Βάζουμε την κρέμα στο παντεσπάνι στο βαθούλωμα που έχουμε κάνει.
Δεν βάζουμε όλη την κρέμα, κρατάμε λίγο που θα καλύψουμε την τούρτα. Την κρέμα τη βάζουμε στο βαθούλωμα να γίνει ίσια επίπεδη επιφάνεια. Πάνω από την κρέμα βάζουμε τον ανανά από την κονσέρβα κομμένο σε μικρά κομματάκια και από πάνω προσθέτουμε το άλλο παντεσπάνι.

Απλώνουμε την κρέμα που περίσσεψε στην τούρτα και πάνω από την κρέμα βάζουμε τα θρυμματισμένα κομματάκια από το παντεσπάνι. Τέλος ρίχνουμε με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή είναι από το paraschosaxiotis.gr