Πατάτες Τσακιστές - Φωτογραφία:Unsplash/@figen-kokol

Λαχταριστές πατάτες τσακιστές για το τραπέζι του Πάσχα

Πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου και το Mamapeinao.gr.

Όταν μιλάμε για το πασχαλινό τραπέζι, μπορεί το κρέας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, οι πατάτες φούρνου, ωστόσο, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του.

Συνήθως, τείνουμε να εστιάζουμε στο κυρίως γεύμα και να αφιερώνουμε εκεί περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα να παραμελούμε λίγο τα συνοδευτικά πιάτα. Ωστόσο, σε ένα ολοκληρωμένο γεύμα όλες οι λεπτομέρειες μετράνε, γι' αυτό εμείς βρήκαμε μία συνταγή που μπορεί να σταθεί δίπλα στο κυρίως πιάτο και να το απογειώσει.

Είναι πολύ εύκολη, τη φτιάχνεις γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο, ενώ είναι τόσο χορταστική και νόστιμη, που θα μπει σίγουρα στα all-time favorite πιάτα σου.

Υλικά

500 γρ. baby πατάτες
αλάτι
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου πλένουμε καλά τις baby πατάτες. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε αρκετό νερό για περίπου 20 λεπτά. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι, τις μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού τις τσακίζουμε μέχρι να ανοίξουν στα πλάγια. Προσέχουμε να μην τις λιώσουμε. Τις περιχύνουμε με το βούτυρο και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με σκόρδο και τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 25 λεπτά.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή για πατάτες φούρνου