Μελιτζανόπιτα

Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο: Θεϊκή και καλοκαιρινή, λιώνει στο στόμα

Το Σαββατοκύριακο είναι ιδανικό για να δημιουργήσουμε ωραία και λαχταριστά πιάτα στο σπίτι μας.

Το μαγείρεμα έγινε το αγαπημένο μας χόμπι μέσα στην πανδημία που μπορούμε να διατηρήσουμε και τώρα καθώς το μαγείρεμα στο σπίτι είναι και πιο υγιεινό αλλά και απολαυστικό.

Αν θες να δημιουργήσεις μια πεντανόστιμη, μυρωδάτη πίτα σου έχουμε την τέλεια ιδέα. Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο, εύκολη και γρήγορη.

Οι πίτες είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό πιάτο που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε ενώ η μελιτζάνα έχει την τιμητική της το καλοκαίρι.

Τα παραδοσιακά φαγητά με μελιτζάνα είναι τα αγαπημένα μας και αυτή η πίτα μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Θα χρειαστείς λαχανικά, φέτα και μυρωδικά για να την φτιάξεις και θα την απολαύσεις στο μπαλκόνι με κρασί και καλή παρέα.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 3-4 μελιτζάνες
  • 4-5 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αυγά
  • 300 ml γάλα
  • 200 ml λάδι
  • 1 baking powder
  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • Μαϊντανός-Άνηθος
  • Ρίγανη
  • Δυόσμο
  • Αλάτι-Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
  • Κόβουμε και ψημένες πιπεριές Φλωρίνης.
  • Αναμειγνύουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, δυόσμο και την σπασμένη φέτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.
  • Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα και απλώνουμε την ζύμη σε ταψί 34×27 με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
  • Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
  • Βγάζουμε, κόβουμε και απολαμβάνουμε!

Η συνταγή είναι από το foodaholics.gr