Φωτογραφία: shutterstock

Μαλακά και εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού -Το τέλειο βούτημα για τον καφέ σας

Τα γλυκά σνακ ήταν και θα είναι πάντα τα αγαπημένα μας, πόσο μάλλον τα σπιτικά κουλουράκια που φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

Αυτές οι γιαγιαδίστικες νοστιμιές είναι πέρα για πέρα διαχρονικές και αποτελούν το ιδανικό γλύκισμα που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας για να κεράσετε τους καλεσμένους σας.

Λατρεύουμε να τα απολαμβάνουμε με τον καφέ ή άλλο ζεστό ρόφημα, είτε το πρωί είτε το απόγευμα, στο σπίτι ή το γραφείο. Τα πιο νόστιμα από τα κλασσικά βουτήματα είναι αδιαμφισβήτητα τα αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού με τις πλούσιες μυρωδιές και τα έντονα αρώματα.

Υλικά

  • 680 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίες

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη , τις βανιλίνες , το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μπέικεν και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Δεν την αφήνουμε καθόλου για ξεκούραση απλώς την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
  • Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το πλάθουμε σε στριφογυριστό σχήμα.
  • Αλείφουμε με ένα αυγό τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 18-20 λεπτά στους 180 c.
  • Τα πιο νόστιμα και εύκολα μαλακά κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αυγά , χωρίς γάλα , χωρίς βούτυρο που απλά θα λατρέψετε!!

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:

Τη συνταγή πήραμε από το live-kitchen.gr.