Τυροπιτάκια κουρού: Αφράτα και πεντανόστιμα, γίνονται με ελάχιστα υλικά
Το καλοκαίρι θέλουμε να τσιμπάμε ελαφριά σνακ που μπορούμε να παίρνουμε μαζί μας στη δουλειά αλλά και στην παραλία.
Αλμυρά και γλυκά σνακ, λαχταριστά και πανεύκολα, με λίγα και απλά υλικά. Από τα αγαπημένα μας σνακ είναι τα παραδοσιακά τυροπιτάκια.
Τα σπιτικά τυροπιτάκια είναι πάντα καλύτερα, γιατί μας θυμίζουν τη μαμά και τη γιαγιά μας. Είναι μυρωδάτα, αφράτα και πεντανόστιμα.
Αν θες να φτιάξεις απόψε μερικά πανεύκολα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού, σου βρήκαμε μια απίθανη συνταγή.
Θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά για τη ζύμη ενώ η γέμιση είναι πανεύκολη και γίνεται επίσης με 3 υλικά.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να τα φτιάχνεις:
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι γάλα (180ml)
1 φλιτζάνι λάδι (140ml)
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση:
200γρ. φέτα
1 κρόκος και 2 ασπράδια
Αλάτι-πιπέρι
Για το τελείωμα:
1 κρόκος
2 κ.σ. νερό
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και ζυμώνουμε για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη, για περίπου 10 λεπτά. Την βάζουμε στο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι. Ανακατεύουμε το αυγό και το ρίχνουμε στη φέτα. Προσθέτουμε πιπέρι.
Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη, πλάθουμε σε μπαλάκι, ανοίγουμε και προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση. Κλείνουμε και επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη.
Σε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε όλα τα τυροπιτάκια.
Στον κρόκο ρίχνουμε το νερό, χτυπάμε και αλείφουμε την επιφάνεια από τα τυροπιτάκια και ρίχνουμε το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Έτοιμα! Καλή απόλαυση!