Κοτόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές: Η μυστική συνταγή από την Πάτρα που θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλά σου
Το μαμαδίστικο φαγητό δεν σταματά να μας συγκινεί, όσο κι αν μεγαλώσουμε και βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι.
Η μαμά μας ξέρει όσο καμιά τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και των παραδοσιακών πιάτων.
Ήμουν τυχερή που μεγάλωσα σε ένα σπίτι, στην Πάτρα, όπου πάντα η κουζίνα μοσχοβολούσε.
Μυρωδιές από ζεστές, αχνιστές πίτες, πολύχρωμα υλικά, λαχταριστά αρμυρά και γλυκά πιάτα υπήρχαν πάντα στον χώρο.Πίτες: Το πιο παραδοσιακό πιάτο, φάρμακο για όλες τις σκοτούρες. Comfort food, θα λέγαμε σήμερα.
Τα τελευταία χρόνια, μια νέα «προσθήκη» έκανε την εμφάνισή της στην κουζίνα μας. Η μητέρα μου συνδύασε το κοτόπουλο με τις πιπεριές και δημιούργησε τη δική της εκδοχή της κοτόπιτας.
Κατάφερα να την πείσω να μου αποκαλύψει την μυστική της συνταγή και να την μοιραστώ με τους λάτρεις του καλού, παραδοσιακού φαγητού.
Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
Σκεύος: Ταψί No 32-36
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
Για τη γέμιση:
300 γρ. κοτόπουλο βραστό
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε.
Κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε κομματάκια και το σοτάρουμε κι αυτό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν κρυώσει λίγο το μείγμα, ρίχνουμε τη φέτα, το αυγό και το σουσάμι.
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο.
Ρίχνουμε τη γέμιση κρύα, στρώνουμε δύο φύλλα, λαδωμένα, και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ενώ λαδώνουμε πάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για μία ώρα, στην αντίσταση πάνω-κάτω.
Καλή επιτυχία!